Axie Infinity (AXS) staking, een volledige uitleg

De gaming industrie is in 2021 enorm gegroeid, met name DeFi gaming is zeer populair aan het worden. Dankzij de opkomst van NFTs en play-to-earn games, is de DeFi gaming industrie een zeer populair onderdeel geworden. Vele ingame tokens kennen grote stijgingen in waarde. Axie Infinity was in het begin van 2021 te kopen voor $0,45 en steeg in enkele maanden naar meer dan $130. Hierbij steeg de prijs met meer dan 300x, wat voor elke investeerder een zeer goede investering zou zijn.

Echter zijn er mogelijkheden om deze winst nog groter te maken. Naast het strategisch in- en verkopen van coins, kun je ook je coins gaan staken. Door je coins vast te zetten op een platform, ontvang je een beloning over je inleg. In de meeste gevallen is deze beloning in crypto munten. Door het staken kun jij je positie in een bepaalde coin flink uitbreiden zonder zelf extra geld in te leggen.

Wat is Axie Infinity (AXS)?

het spel is in 2021 tot bloei gekomen en is misschien wel het meest bekende spel dat werkt op de blockchain technologie. Het team van Axie Infinity zelf begon in 2019 al met de ontwikkeling van het spel. Het project Axie Infinity is een spel dat lijkt op het bekende spel Pokémon. Het spel is een digitale ruimte met huisdieren, die Axies worden genoemd. Iedereen kan AXS verdienen door te spelen en actief te zijn binnen het ecosysteem. Voor spelers is het mogelijk om te vechten, verzamelen, op te voeden en een groot rijk te bouwen voor hun Axies. Je kunt zelf ook deelnemen aan het spel, door op de marktplaats van Axie Infinity Axies van andere spelers te kopen. Naast deze opties binnen het spel, wilt het bedrijf in de toekomst een sociaal netwerk creëren.

Axies

Net als in de echte wereld, is het in het spel van Axie Infinity mogelijk om huisdieren te fokken. Indien deze functie makkelijk zou zijn, zouden de hoeveelheid Axies parabolisch stijgen, maar daar heeft Axie Infinity wat op bedacht. Elke Axie kan meer zeven keer gefokt worden. Daarnaast worden de vereisten voor het fokken ook steeds hoger. Voor het fokken heb je niet de token van Axie Infinity nodig, maar moet je gebruik maken van Small Love Potion (SLP). Deze token kun je verdienen in de verschillende spelopties, zoals PvE Adventure mode en de PvP Arena. Elke Axie heeft 6 lichaamsdelen. Daarnaast heeft elke Axie ook 3 genen, waarbij één altijd dominant is, één altijd recessief is en één altijd een minder belangrijk recessief gen is. Het dominante gen geeft de doorslag over welke lichaamsdelen actief zullen zijn. Via het fokken is het mogelijk om de genen door te geven, indien dit niet gebeurt dan worden de nieuwe eigenschappen willekeurig gekozen.

Naast de Axies, kun je in Axie Infinity ook stukken land kopen. Deze stukken land zijn de thuisbasis voor jouw Axies. Door bepaalde grondstoffen en andere verzamelbare items kun je de stukken land ook upgraden. Ook is het mogelijk om AXS tokens vinden op hun land en zorgen Axies ervoor dat je sneller grondstoffen kunt vinden. Naast de lichaamsdelen van Axies, zijn de stukken land in het spel ook NFTs.

Hoe komt AXS aan een hoge APY?

De ingame aankopen van (delen van) Axies en stukken land levert Axie Infinity enorm veel op. Vele bedrijven zouden blij zijn met de winst, maar Axie Infinity heeft grote toekomstplannen en wilt deze ambities waarmaken door een groot deel van de winst hiervoor te gebruiken. Het merendeel van de winst wordt in het project gestopt, onder andere in de beloningen voor het staken. Over de precieze percentages die je kunt verdienen door het staken van AXS, komt later in dit artikel meer informatie.

Axie Infinity (AXS) staking: Waar kan je het beste deze coin staken?

De beste plek voor Axie Infinity staking hangt af van je beleggingsstrategie. Er zijn verschillende opties waar jij jouw AXS kunt staken, maar de APY ligt dicht bij elkaar op de betreffende platformen. Indien Binance jouw vertrouwde platform is bij het investeren in crypto, dan biedt dit platform jou de mogelijkheid om AXS te staken. Op Binance kun je zowel de token van Axie Infinity kopen als staken. Indien je naast investeerder ook liefhebber van gamen bent, is het staken van AXS makkelijker op het gaming platform zelf. Via het AXS staking dashboard kun je staken en krijg je een overzicht van actuele informatie omtrent AXS staken op het platform zelf.

AXS Staking Dashboard

Het AXS Staking Dashboard is voor gebruikers die staken een overzichtelijk geheel waar gebruikers alles kunnen vinden. Via het dashboard kun je bijvoorbeeld makkelijk je wallet verbinden met het platform. Ook kun je in één oogopslag zien hoeveel AXS je aan het staken bent en hoeveel je nog vrij hebt in je wallet. Daarnaast staan er nog talloze gegevens op het dashboard, zoals de verwachte beloningen in procenten, de totale hoeveelheid AXS die gebruikers aan het staken zijn en de prijs van de token.

Indien dit project jou interessant lijkt, maar deze manier van investeren nieuw voor je is, dan heeft Axie Infinity daar ook een passende oplossing voor. Via het kopje ‘Docs’ op de staking pagina, heeft het bedrijf een gehele uitleg geplaatst over het hele proces van staken. Op dit moment (oktober 2021) bedraagt de beloning voor het staken 128% APR (annual percentage rate).

AXS staking Binance

Je kunt AXS staken voor een vaststaande periode. Bij Binance is dit 30, 60 of 90 dagen. De APY verschilt per periode, hoe langer jij je AXS tokens vastzet, hoe hoger de APY. Op Binance ligt deze tussen de 115% en 130%. Binance hanteert een maximale hoeveelheid tokens die de gebruikers van het platform gezamenlijk kunnen staken. Daarom kan het voorkomen een pool op Binance vol zit.

Wat levert AXS staking op?

Het staken van AXS is een lucratieve manier om je porfolio te vergroten. De twee eerder genoemde platformen voor het staken werken met verschillende methoden. Zo gaat Binance uit van APY en Axie Infinity van APR. Bij APR wordt puur gekeken naar de jaarlijkse rente, terwijl APY verder gaat. Via het APY percentage wordt het compounding effect weergeven. Dit het het rente op rente effect, wat resulteert in een steeds grotere beloning.

Naast de mooie rentepercentages is het staken om een andere reden ook interessant. De rente die jij krijgt wordt uitbetaald in AXS, waardoor jij jouw porfolio vergroot zonder zelf extra geld in te leggen. Gebruikers die in het begin van 2021 begonnen met staken, hebben in enkele maanden hun hoeveelheid tokens verdubbeld. Echter in de prijs honderden keren zoveel als toen, waardoor de beloning voor het staken meer dan de verdubbeling is.

Onze ervaring en tips voor het staken van AXS

Zelf staken wij ook AXS en hebben veel vertrouwen in de toekomst van spellen die op de blockchain gebouwd worden. Via Binance staken wij AXS, omdat het één van de meest betrouwbare platformen op de cryptomarkt is. Ook de APY van Binance is zeer interessant! Naast de coins op een exchange te laten staan, is het altijd goed om je beveiliging op orde te hebben. Exchanges kunnen gehackt worden, maar zelf kun je dit een stuk moeilijker maken voor hackers. Zorg altijd dat je 2FA gebruikt bij het inloggen en gebruik een uniek wachtwoord. Indien je ook gelooft in de toekomst van DeFi gaming en de coin van het grootste blockchain spel op dit moment, dan kun je via onze affiliate link je AXS op Binance staking gaan staken!