Vergroot je crypto portfolio met DeFiChain staking

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van cryptocurrencies. Waar je op de bank nagenoeg geen rente meer ontvangt, zijn er genoeg mogelijkheden om je vermogen te laten groeien. Naast het investeren in cryptocurrencies, kun je de investering extra aan het werk zetten. Eén van deze methoden is staking, waarbij je je tokens op een netwerk of platform zet en hiervoor een beloning ontvangt. Deze beloning is te vergelijken met de spaarrente bij de bank.

Door het staken van coins kun je de positie in crypto uitbouwen, zonder er extra geld in te stoppen. Indien je een grote hoeveelheid coins gaat staken, kun je grote beloningen verwachten. Veel investeerders gebruiken deze methode om een passief inkomen te vergaren, zodat zij zich kunnen focussen op andere dingen dan een fulltime baan. Doordat de rente zich compound, kun je ook met een kleine investering toewerken naar een passief inkomen. Er zijn kansen genoeg op de cryptomarkt, één van deze kansen is DeFiChain.

Wat is DeFiChain?

zoals de naam doet vermoeden is DeFiChain een project dat actief is in de DeFi, ook wel bekend als decentralised finance. DeFiChain heeft hierbij een blockchain netwerk ontworpen die zeer eenvoudig, snel en veilig is. Daarnaast zijn de kosten op het platform ook stukken lager dan bijvoorbeeld bij Ethereum of Bitcoin.

Op het platform kun je gebruik maken van verschillende functies. DeFiChain maakt het voor gebruikers mogelijk om onder andere coins uit te lenen, activa om te zetten in tokens en tokens te wrappen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan het Proof of Stake (PoS) systeem, waarbij je je coins kunt staken en hiervoor een beloning ontvangt. Naast het actief zijn met crypto, kun je in de toekomst via het platform ook actief worden met aandelen en edelmetalen.

DeFiChain is gebouwd op Bitcoin, het mainnet van het bedrijf is online sinds de Bitcoin halving in mei 2020. Dit betekent dat DeFiChain een relatief nieuw project is, maar dat kun je niet zien aan de mogelijkheden die het bedrijf biedt. Waar sommige projecten al meerdere jaren bestaan en nog weinig beloftes waar hebben gemaakt, heeft DeFiChain in een zeer korte periode een hoop gerealiseerd.

Wat is DeFiChain (DFI) voor coin?

De coin van DeFiChain wordt DFI genoemd en heeft verschillende doeleinden. Je kunt DFI gebruiken om transactiekosten te betalen, maar ook als onderpand bij lending. Daarnaast kun je ook op een passieve manier proberen om je vermogen te laten groeien. Door DFI te kopen investeer je in de coin en het project van DeFiChain. Indien dit project en de interesse groeien, zal je investering meer waard worden. Door DFI te staken kun je zorgen voor een grotere positie in DFI, waardoor de potentiële winst nog groter wordt. Voor investeerders met diepgaande kennis, kun je DFI ook gebruiken om een node te financieren. Hiervoor heb je minimaal 20.000 DFI nodig en ontvang je beloningen voor zowel de node als het staken.

De token van DeFiChain is zonder ICO op de markt gekomen. Investeerders konden door het staken van een andere coin DFI als reward ontvangen. Het resultaat hiervan is dat de tokenprijs nooit door het project zelf vastgesteld is, maar dat deze prijs volledig door vraag en aanbod is gerealiseerd. In totaal zijn er bij de lancering van het mainnet in mei 2020 ongeveer 600 miljoen DFI uitgegeven. De huidige voorraad van DFI kun je vinden op de DeFiChain Explorer.

DeFiChain staking: Waar kan je het beste deze coin staken?

Je kunt ervoor kiezen om je investering stil te laten staan tot de coin jouw prijsdoelt bereikt. Echter zijn er ook opties die jouw positie kunnen vergroten, zonder extra geld in te leggen. Door je coins te staken, maak je van de cryptomarkt jouw nieuwe spaarrekening. Net als het geld op de bank zetten en rente ontvangen, kun je dit op de cryptomarkt ook via staking krijgen. Het voordeel van de cryptomarkt is dat je percentages krijgt waar de bank niet aan kan tippen. Eén week staken staat vaak gelijk aan een jaar je geld op de bank zetten!

Je kunt DFI staken via zowel Kucoin als CakeDefi. Beiden hebben hun eigen regels voor het staken. Daarnaast zijn de rentepercentages onderling ook verschillend. Naast dat het percentage belangrijk voor je kan zijn, is voor veel investeerders het gebruiksgemak ook belangrijk. Het voordeel van Kucoin is daarom dat je zowel DFI kunt kopen als staken op hetzelfde platform.

DeFiChain staking Kucoin

In 2021 is Kucoin gestart met de Pool X, waarbij gebruikers hun DFI kunnen overmaken naar hun Pool X rekening. Via deze manier kun je DFI op Kucoin staken, waarbij je een leuk rentepercentage kunt ontvangen. Dagelijks zullen er beloningen worden uitgedeeld voor het staken, waarbij Kucoin deze uitbetaling doet aan de hand van een snapshot die elk uur op een willekeurig moment gemaakt wordt. Aan de hand van het gemiddelde bezit aan DFI zal het platform berekenen hoe groot je Kucoin staking beloning is.

DeFiChain staking CakeDefi

Ook via CakeDefi kun je DFI staken. Op dit platform kun je DFI niet kopen, dus je zal het eerst ergens anders moeten kopen en vervolgens moeten sturen naar CakeDefi. Waar Kucoin dagelijks de beloning uitbetaald, gebeurt dit bij CakeDefi om de 12 uur. Om de juiste keuze qua platform te maken, is het verstandig om deze punten mee te nemen. Mocht je hierdoor nog twijfelen, dan geven de APY’s op het betreffende platformen misschien de doorslag.

Wat levert DeFiChain staking op?

In tegenstelling tot stabiele cryptomunten zoals Bitcoin en stablecoins, geven altcoins zeer interessante rentepercentages. DFI is hierbij geen uitzondering. De APY (Annual Percentage Yield) verschilt op de twee platformen. Bij Kucoin ontvang je een APY van circa 30%, terwijl de APY op CakeDefi 60% bedraagt. Hierdoor lijkt CakeDefi op het eerste oog lucratiever, echter neem je ook een groter risico. De cryptomarkt is een nieuwe markt en er zijn al honderden projecten met andersmans geld vertrokken. Door een lagere APY bij Kucoin heb je wat meer betrouwbaarheid en kost het staken wat minder tijd. Je hoeft enkel te kopen en het vervolgens te staken bij de Kucoin pool.

Waar kan je DFI kopen?

De token van DeFiChain is via verschillende platformen verkrijgbaar. De meest bekende optie om DFI te kopen is door gebruik te maken van Kucoin. Dit handelsplatform is wereldwijd één van de grootste platformen. Naast Kucoin is het ook mogelijk om DFI te kopen via Bittrex, Bitrue en LATOKEN. Via deze kleinere opties is het enkel mogelijk om de coins te kopen, zij bieden geen staking aan.

De meest veilige en handige optie is echter Kucoin. Naast DFI heeft Kucoin een zeer groot assortiment, met onder andere een hoop coins die je op andere bekende platformen nog niet tegenkomt. Behalve dat het totale assortiment bij Kucoin stukken groter is dan de andere handelsplatformen, kun je er ook direct je coins aan het werk zetten. Deze twee voordelen zorgen ervoor dat je minder tijd en energie in het kopen en gebruiken van je coins hoeft te stoppen.