Geld verdienen in crypto met het staken van DODO

Steeds meer mensen ontdekken enorme prijsstijgingen van crypto munten. Deze vele investeerders hebben allemaal verschillende motieven om de crypto markt op te gaan. Zo zijn er investeerders die actief willen zijn met de technologie, maar ook investeerders die hun vermogen willen vergroten of beginnende investeerders die manieren zoeken om de inflatie een stap voor te zijn. Ondanks de verschillende motieven, heeft elke investeerder baat bij het vergroten van hun positie. In dit artikel gaan we meer toelichten over DODO staking.

Eén van de meest voordelige manieren om je positie in crypto te vergroten is het staken van coins. Door dit bij een betrouwbare partner te doen, kun je op een veilige manier je crypto positie vergroten. Hierdoor hoef je niet 24/7 de koers in de gaten te houden, maar weet je direct waar je aan toe bent. Zeker voor de lange termijn is het een interessante methode om je hoeveelheid coins te vergroten zonder extra te investeren.

Er zijn ook investeerders die graag tokens zoals DODO staken om een passief inkomen te genereren. Om dit te verwezenlijken zal je een grote investering vooraf moeten doen, maar daarna is het mogelijk om te leven van deze investering. Indien je de tokens niet direct nodig hebt, kun je ook je investering laten compounden. Door het rente op rente effect, worden de bedragen steeds groter.

Wat is DODO voor coin?

dODO is de coin van de gelijknamige exchange DODO. Dit handelsplatform is afkomstig uit China en is gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale leiding is. DODO is een platform die zorgt liquiditeit. Zowel de Ethereum blockchain als de Binance Smart Chain werken op het platform van DODO, waardoor de ERC20 en BEP20 tokens van de twee DeFi giganten op het netwerk van DODO verhandeld kunnen worden. DODO maakt gebruik van een proactive market maker (PMM), waarbij het platform afhankelijk is van algoritmes en liquiditeit om de prijs van tokens te bepalen.

DODO gebruikt, in tegenstelling tot vele andere DeFi protocollen, een Proactive Market Maker (PMM). Hiermee is DODO de eerste gedecentraliseerde handelsplatform die gebruikt maakt van deze vorm. Bij een PMM wordt de menselijke manier van handelen geïmiteerd, waarbij het gemiddelde handelsgedrag van de gemiddelde investeerder wordt nagebootst. Daarnaast wordt er via orakels data aan het algoritme toegevoegd, om accurate prijzen te bepalen. Hierdoor worden prijsbepalende handelingen van whales, bezitters van grote hoeveelheden coins, onmogelijk gemaakt.

Wat is DODO staking?

Het staken van crypto munten is het vasthouden van deze munten. Dit kan op verschillende manieren en kan zowel voor bepaalde als onbepaalde periode. Door te staken ondersteun je het platform of netwerk, waarvoor je een beloning krijgt. Dit wordt ook wel Proof of Stake (PoS) genoemd. Door het staken kun je op een passieve manier extra coins krijgen, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om zonder veel moeite extra winst te maken. De rentepercentages verschillen per coin. Met name altcoins zoals DODO geven rentepercentages die zeer interessant kunnen zijn voor investeerders.

Meestal hebben stabiele coins zoals Bitcoin en stablecoins een vrij laag rentepercentage, maar dit percentage ligt nog steeds hoger dan de rentepercentages bij de banken. Vaak wordt staken vergeleken met sparen bij de bank. Je zet je geld op de bank en ontvangt hiervoor rente op je spaarrekening. De opkomst van cryptocurrencies en blockchain komt gelijktijdig met de dalende spaarrentes. Deze trends zorgen ervoor dat steeds meer mensen de voordelen van staken ontdekken. De spaarrentes zijn tegenwoordig zeer laag. In sommige gevallen heb je zelfs een negatieve rente, waardoor je moet betalen over je spaargeld.

DODO staking Binance

Eén van de meest populaire handelsplatformen in Nederland is Binance. Deze wereldwijde cryptoaanbieder heeft een enorm assortiment, waarbij de keuze uit altcoins die je kunt staken ook zeer groot is. DODO is qua rentepercentages één van de meest lucratieve opties, waarbij je meer dan 20 procent kunt verdienen.

Binance heeft meerdere pools waar gebruikers kunnen staken. Zo is het mogelijk om voor 30, 60 of 90 dagen je crypto vast te zetten. Hoe langer jij je coins vastzet, hoe hoger de beloning is die Binance je biedt. Het percentage ligt tussen de 21% en 29%, afhankelijk van de hoeveelheid dagen die jij kiest. DODO is voor veel investeerders een zeer interessante optie om te staken, met name door de hoge rente die je krijgt. Hierdoor moet je er snel bij zijn, omdat de pools snel vol kunnen zitten.

Wat levert DODO staking op?

Indien de pools van Binance vol zitten, zijn er nog andere mogelijkheden om je DODO coins te kunnen staken. Dit is bijvoorbeeld ook mogelijk op het platform van DODO. Daarnaast heb je op het platform ook de mogelijkheid om DODO’s verdienen. Dit is mogelijk indien je 100 of meer DODO tokens gaat staken. Met de vDODO tokens krijg je extra voordelen zoals een lager percentage voor de transactiekosten die je maakt.

DODO staking: Waar kan je het beste deze coin staken?

De beste manier om je DODO tokens te staken hangt van een aantal factoren af. Indien je graag wat extra moeite wilt doen, kan de DODO exchange iets voor jou zijn. Via het platform van DODO zelf kun je naast extra voordelen, ook een hogere beloning krijgen.

Het voordeel van Binance is dat je met enkele klikken op de muis je DODO tokens kunt staken. Ondanks dat de beloning op Binance lager is, biedt Binance nog steeds een zeer lucratief percentage. Zeker voor beginnende investeerders is het daarom verstandig om het staken van DODO eerst uit te testen op Binance.

Waar kun je DODO tokens kopen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de DODO token te koop op Binance. Echter zijn er ook kleinere aanbieders van de coin. Handelsplatformen zoals onder andere Bitrue, Kucoin en Gate.io bieden DODO ook aan. Echter steekt Binance met kop en schouders boven de andere aanbieders uit op het gebied van staken, liquiditeit en betrouwbaarheid. Zeker voor beginnende investeerders is het daarnaast handig om een goed overzicht over je investering te hebben. Daarom is het verstandig om eerst te starten op een handelsplatform waarbij je het overzicht hebt en je kennis kan maken met nieuwe ontwikkelingen zoals staking.