Dit moet je weten over Mirror Protocol Staking

Als jij je al een tijdje bezighoudt met crypto, dan kan het haast niet anders of je hebt gehoord van Mirror Protocol (MIR). De afgelopen tijd is deze cryptocurrency steeds stabieler geworden. Daarmee is MIR in de wirwar van alles wat er gaande is op het gebied van blockchain inmiddels uitgegroeid tot een crypto-project om uiterst serieus te nemen. Als trader, maar zeker ook als crypto staker.

Mirror Protocol groeit razendsnel en heeft een community die zich steeds verder uitbreidt. Steeds meer developers houden zich bezig met de doorontwikkeling van MIR en de partnerships volgen elkaar in een rap tempo op. De verwachting is dan ook dat steeds meer particulieren én bedrijven in de toekomst gebruik zullen maken van Mirror Protocol. In dit artikel lees je wat Mirror Protocol precies is, waar je terecht kunt voor MIR staking, wat LP tokens zijn en hoe veel opbrengsten je kunt verwachten als je MIR gaat staken.

De eigenschappen van Mirror Protocol (MIR)

mirror Protocol (MIR) is een gedecentraliseerd finance-plaform, ook wel een DeFi genoemd. Het platform wordt gebruikt om synthetische assets te creëren. Deze synthetische middelen noem je Mirrored Assets (mAssets). Deze mAssets zijn blockchain tokens die middelen in de ‘echte wereld’ als het ware digitaal spiegelen. Dit doen ze door hun waarde on-chain te reflecteren.

De mAssets volgen in feite de waarde van de fysieke middelen die zij spiegelen en leggen deze waarde digitaal vast in de chain. In andere woorden: de prijzen van real world activa worden gekoppeld aan on-chain tokens. Hierdoor kun je bijvoorbeeld aandelen verhandelen op de blockchain. Dit stelt mensen buiten Europa en de Verenigde Staten in staat om te handelen op traditionele beurzen waar zij eerder geen toegang toe hadden.

Mirror Protocol streeft naar volledige decentralisatie, gedreven door de community. Het protocol is gebouwd op de blockchain van Terra. Hierdoor kan MIR cross-chain en multi-chain opereren. Gebruikers van het MIR netwerk hebben dan ook toegang tot de Binance Smart Chain en het netwerk van Ethereum. Je kunt traden in MIR en natuurlijk kun je MIR ook staken.

Mirror tokens en LP tokens

Als je in MIR gaat handelen of MIR gaat staken, dan krijg je te maken met twee verschillende soorten tokens: Mirror tokens en LP tokens. Het is belangrijk om te weten wat het verschil tussen de twee is.

Wat zijn Mirror tokens?

Mirror tokens zijn de tokens die het Mirror Protocol gebruikt om het netwerk te besturen. De native Mirror Token (MIR) vervult in het protocol een governance-functie. Investeerders die aan MIR staking doen, kunnen stemmen en het protocol op deze manier mede-besturen. Hoe meer MIR tokens zij inzetten, hoe zwaarder hun stem weegt en hoe groter hun invloed op het bestuur. Gebruikers vragen stemmingen over nieuwe voorstellen zelf aan. Hiervoor wordt dan een bepaalde periode gesteld waarin de community kan stemmen. Op basis van de stemming wordt een voorstel verworpen óf goedgekeurd en dus opgenomen in het protocol.

Wat zijn LP tokens?

Het Mirror Protocol staat zogenaamde Liquidity Pool (LP) tokens toe voor het toekennen van rewards aan gebruikers. Omdat Mirror Protocol een decentrale exchange is, is het platform afhankelijk van liquiditeit. Daarom hebben ze investeerders nodig die het protocol van deze liquiditeit voorzien. Om dit te stimuleren, ontvang jij als investeerder een aantrekkelijke rente als je je digitale assets beschikbaar stelt. In ruil voor je inleg krijg je LP tokens. Dit zijn in feite eigendomsbewijzen waarmee jij aan kunt tonen dat je een bijdrage geleverd hebt aan het vergroten van de liquiditeit en dus aan het verbeteren van het functioneren van het protocol.

LP tokens worden toegekend op basis van percentages. Ben jij met jouw inleg verantwoordelijk voor 10% van de liquiditeit, krijg je dus 10 LP tokens. Let op: hierdoor kun je ook verlies lijden. Immers: niet je inleg zelf maar het percentage van de totale inleg in de pool zit opgeslagen in de LP tokens die jij in je bezit hebt.

Mirror Protocol staking: waar kan je het beste MIR staken?

Er zijn veel plekken waar je MIR kunt staken. Maar waar kan je het beste MIR staken? Er zijn in ieder geval één platform die naar onze ervaring heel geschikt zijn voor het staken van MIR: het internationale handelsplatform Binance.

Met een handelsvolume van 17 tot 26 miljard euro per dag, is Binance wereldwijd de grootste exchange in cryptocurrency. Hierdoor kan het platform natuurlijk ook veel verschillende mogelijkheden aanbieden. Het nadeel daarvan is dat Binance soms een beetje overweldigend kan zijn voor mensen die pas net komen kijken in de wereld van de cryptocurrency. Heb jij dus al een beetje ervaring? Dan is Binance een uitstekend platform om aan de slag te gaan met MIR staking.

Wat levert Mirror Protocol staking op?

Hoe veel MIR staking je precies op gaat leveren, is vooraf moeilijk te zeggen. Er zitten altijd onvoorspelbare factoren in deze rekensom. Zoals bijvoorbeeld hoe de koers zich gaat ontwikkelen en hoe veel MIR er in totaal ingelegd wordt. Maar je kunt wel een realistische inschatting maken. Omdat die inschatting van veel factoren afhankelijk is, kun je hier het beste een Mirror Staking Calculator voor gebruiken. Hierin vul je de verschillende variabelen in op basis van jouw situatie. De calculator geeft je dan binnen een paar seconden de geschatte stakingsopbrengsten over een bepaalde hoeveelheid tijd.