Solana staking, een volledige uitleg

De cryptomarkt wordt door steeds meer mensen ontdekt als een manier om meer vermogen op te bouwen. De meeste mensen beginnen direct met het kopen van bepaalde digitale munten, maar als eerste stap is het verstandiger om blogs zoals deze goed te lezen, zodat je de cryptomarkt beter zult gaan snappen. Hierdoor ontdekt je bijvoorbeeld dat er meer manieren zijn om winst te maken met crypto. Naast de winst door de prijsstijging van de coin, kun je ook je coins voor jou aan het werk zetten. Hierdoor kun je extra inkomsten genereren op een passieve manier.

Eén van de manieren om een passief inkomen via crypto te krijgen is het staken van je coins. Het staken is te vergelijken met het sparen op je spaarrekening bij de bank. Je zet je vermogen ergens neer door het overboeken bij een bank of het staken van een coin. Waar de bank jou rente geeft op de spaarrekening, ontvang je bij staken ook een rentepercentage over je coins. Het grote verschil is echter de beloning, deze ligt bij staken vele malen hoger dan bij het sparen via een bank. Zelfs relatief stabiele munten zoals stablecoins en Bitcoin geven rentepercentages waar banken tegenwoordig niet aan kunnen tippen.

Veel investeerders zijn op zoek naar veelbelovende projecten, waar een zeer grote koersstijging van verwacht wordt. Eén van deze coins is Solana, een blockchain platform die zich richt op gedecentraliseerde financiën. Door het investeren in Solana te combineren met het staken van je investering, kun jij ervoor zorgen dat je winst nog groter wordt. Stel dat je bijvoorbeeld een betrouwbaar platform vindt, die 10% rente biedt bij het staken van Solana, dan vergroot je hoeveelheid Solana met 10%. Door op een goed moment winst te nemen, pak je hierdoor extra winst waar je niets voor hebt hoeven doen!

Wat is Solana (SOL) voor coin?

via het platform van Solana kun je SOL gebruiken voor acties op het platform. Veel acties op het platform brengen transactiekosten met zich mee, waar je de token van Solana goed voor kan gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen op SOL te staken. Op deze manier kun je zelf zorgen voor extra winst over je investering, maar kun je ook het platform helpen. Door het staken van SOL kan het netwerk transacties valideren en zorgt je voor een veilig platform. Voor deze bijdrage beloont Solana jou dagelijks met SOL tokens.

Solana is als project zeer populair onder investeerders en gebruikers, waardoor de token SOL in waarde toeneemt. Solana biedt oplossingen voor de problemen waar het grootste smart contract platform mee zit. Ethereum is het grootste smart contract platform en staat bekend om de hoge transactiekosten. Solana is hierdoor een goed alternatief voor gebruikers die geen torenhoge transactiekosten willen betalen. Het netwerk van Solana is zeer goedkoop en razendsnel, waardoor de interesse in het project en de token steeds meer toeneemt.

Wat levert Solana staking op?

Door het staken van SOL ontvang je als beloning ook SOL. Hierdoor vergroot jij je positie, terwijl je niets hoeft te doen. Dit wordt ook als een methode gezien om het risico te beperken. Door het gratis verkrijgen van extra tokens, kun je bijvoorbeeld je inleg terug verdienen. Mocht deze vorm van zekerheid passen bij jou, kun je altijd besluiten om je investering eruit te halen en gratis verder te staken.

Hierdoor kun je zorgeloos verder investeren en de rente compounden, zodat je naast een gratis investering ook een passieve inkomstenstroom kunt ontwikkelen. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden, heb je hierdoor een gratis inkomen erbij! Het staken van SOL is mogelijk op verschillende manieren. Zo levert het staken op het netwerk zelf tussen de 6-9% op. In de volgende alinea kun je bekijken wat andere manieren van SOL staken kunnen opleveren. Door goed onderzoek te doen naar de vereisten bij het staken, kun je voor jezelf beslissen welk platform en welke manier het beste bij jou passen.

Solana staking: Waar kan je Solana beste staken?

Indien het staken op Solana netwerk te ingewikkeld of te veel werk is, kun je er ook voor kiezen om SOL te staken op een exchange of in een wallet. Onder andere FTX Exchange geeft de mogelijkheid om SOL te staken. Het rentepercentage over je SOL staking bedraagt bij Bybit ongeveer 6 procent. Daarnaast zal je rekening moeten houden met de tijd die het unstaken in beslag neemt. Indien jij besluit om je SOL uit de pool te halen, zal je 7 dagen moeten wachten voordat dit proces is voltooid. Het is ook mogelijk om direct weer over je SOL te beschikken, echter moet je hier vergoedingen voor betalen.

Solana staking Bybit

Ook via Bybit is het mogelijk om SOL te staken. Hier gelden andere regels en percentages als bij FTX Exchange. Zo kun je bij Binance kiezen om je SOL tokens voor 30, 60 of 90 dagen te staken. Hoe meer dagen jij kiest, hoe hoger het rentepercentage zal zijn. Het rentepercentage bij Binance is stukken lucratiever dan bij FTX Exchange, dit percentage is bij Binance tussen de 9,2% en de 11,5%.

Solana staking Bitvavo

Via Bitvavo is het mogelijk Solana (SOL) te staken tegen een percentage van 4%. Dit is een stuk lager dan op Binance maar dan maak je wel gebruik van een bekend Nederlandse platform die valt onder de Nederlandse wetgeving.

Solana staken in je wallet

Naast het staken op het Solana netwerk of op de eerder genoemde handelsplatformen, kun je er ook voor kiezen om je SOL te staken in een crypto wallet. Het is bijvoorbeeld via de Atomic wallet en de Exodus wallet mogelijk om SOL te staken. Via deze wallets zul je om de dag een beloning voor het staken krijgen. De beloning via een digitale wallet ligt rond de 6 á 7 procent.

Waar kan je Solana kopen?

Via de meeste platformen is het mogelijk om de token van Solana te kopen. SOL is beschikbaar op bijvoorbeeld Binance, Coinbase, KuCoin, Bitvavo, Bitcoin Meester en vele andere handelsplatformen. Het voordeel van Binance, Bitcoin Meester en FTX Exchange is dat je direct op het platform kunt staken. Indien je besluit om via de andere platformen SOL te kopen, zul je dit eerst moeten versturen naar de betreffende exchange of naar het netwerk van Solana.

Bitvavo en Bitcoin Meester zijn van Nederlandse komaf en hebben een makkelijke en overzichtelijke website, waardoor het handelen in crypto’s voor iedereen mogelijk is.