Veel investeerders richten zich bij het staken op verschillende altcoins. De percentages die je bij altcoins voor het staken krijgt, zijn een stuk hoger dan voor bijvoorbeeld Bitcoin of stablecoins. Echter is dit geen toeval, gezien altcoins meer risico met zich meebrengen. Een algemene regel bij het investeren is: hoe meer risico, hoe groter de beloning.

Bij sommige platformen met je voor het staken de coins voor een bepaalde periode vastzetten. Dit kan gevaarlijk zijn voor je investering, wanneer de koers van je altcoin zeer hard zakt. Nadat je coins weer zijn vrijgegeven heb je misschien wel meer coins, maar de waarde ervan is een stuk lager.

Dit probleem kan je voorkomen door stablecoins te staken. De rentepercentages zijn minder lucratief, maar je haalt een zeer groot risico weg. Indien je de percentages voor het staken van stablecoins vergelijkt met de rente op je spaarrekening, haal je alsnog een zeer goed rendement. Waar je bij een spaarrekening misschien 1% krijgt, of zelfs negatieve rente hebt, geven stablecoins meerdere procenten voor jouw investering.

Wat zijn stablecoins?

hgebruik van stablecoins zorgt ervoor dat jij op een verantwoordelijke manier jouw portfolio kan laten groeien. Daarnaast is een stablecoin ook zeer handig qua gebruik. Je hoeft je Bitcoin of altcoins niet direct om te zetten naar bijvoorbeeld euro’s, maar kan het met een druk op de knop verplaatsen naar een stablecoin. Hierdoor bespaar je ook nog eens transactiekosten. Ook kun je snel schakelen indien je een nieuwe altcoin hebt ontdekt of verwacht dat de koers van Bitcoin gaat stijgen.

In ieder geval zorg je met een stablecoin voor stabiliteit. De waarde van een stablecoin ligt namelijk vast. Het is dus geen directe investering, gezien de waarde stabiel blijft. Je hebt verschillende stablecoins, die meebewegen met de koers van een bepaalde valuta. De meeste stablecoins zijn gebaseerd op de Amerikaanse Dollar. Indien je bijvoorbeeld je investering omzet naar USDT, wordt de waarde van je investering gebaseerd op de Amerikaanse dollar. Let hierbij wel op de valutaschommelingen tussen de Amerikaanse dollar en de euro.

Veel Europeanen hebben op hun platform de euro als valuta ingesteld, maar hebben hun investering in een stablecoin die gebaseerd is op de Amerikaanse dollar. Indien de euro in waarde stijgt, kan het daardoor lijken alsof je investering in waarde afneemt, terwijl het gepositioneerd is in een stablecoin. De valutaschommelingen zijn hiervan de oorzaak. Deze kunnen zowel in je voordeel als in je nadeel zijn.

Wat is Tether (USDT)?

De meest bekende én meest gebruikte stablecoin is USDT, de stablecoin van het bedrijf Tether. Het bedrijf laat zich sinds 2014 zien op de cryptomarkt, waarbij RealCoin de naam was waarmee zij de cryptomarkt betreden. Later is dit veranderd naar Tether. Het bedrijf beloont haar gebruikers dat hun USDT ten alle tijden $1 waard is.

Tot op heden is deze belofte nagenoeg dagelijks succesvol geweest. Om deze waarde voor de digitale munt van het bedrijf te behouden, zou Tether voor elke coin $1 op de balans moeten hebben. Vaak wordt hierover getwijfeld door mensen. Ondanks dat de blockchain van Tether transparant is, is het bedrijf niet transparant over hun boekhouding. In het verleden heeft Tether aangegeven dat zij naast Amerikaanse dollars ook Bitcoin en Ethereum op hun balans hebben, dat als onderpand voor hun USDT dient.

Eén van de voordelen van Tether is hun innovatieve werkwijze. Zo kan het bedrijf fraudeurs tegengaan, door hun coins te bevriezen of zelfs te vernietigen. Daarnaast heeft Tether ook de middelen om

Wat zijn de voordelen van Tether (USDT) staken?

Het gebruik maken van USDT heeft verschillende voordelen. De coin wordt geaccepteerd door bijna elk handelsplatform, waardoor je eenvoudig je investering over kunt boeken. Ook veel Nederlandse aanbieders (onder andere Bitvavo en Bitcoin Meester) accepteren USDT. Daarnaast accepteren de meeste wallets ook de coin. Zowel software als hardware wallets geven investeerders de mogelijkheid om hun USDT veilig te bewaren.

Op handelsplatformen zelf is de stablecoin ook makkelijk voor het handelen. Vaak kun je bepaalde coins niet direct wisselen, waardoor er een tussenstap nodig is. Tether verzorgt voor investeerders deze tussenstap. Ook zorgt Tether ervoor, dat investeerders snel kunnen schakelen met USDT. Indien je wacht op de markt en met USDT in positie zit om te investeren, kun je snel handelen via de stablecoin.

Daarnaast biedt de stablecoin jou kansen om een passief inkomen te genereren. Waar men vroeger kon rentenieren met de spaarrekening, is dit tegenwoordig mogelijk via het staken van je coins. Het staken van USDT lijkt het meest op het rentenieren van vroeger. Deze manier van investeren zorgt voor risicobeperking, wat ideaal is voor mensen die op een veilige manier geld willen verdienen op de cryptomarkt. Ondanks dat de percentages voor stablecoins minder hoog zijn, zijn de percentages nog steeds lucratief. Zeker voor vermogende mensen, die nu kampen met negatieve rente op hun spaarrekening, is het bijna een no brainer om hun vermogen naar USDT om te wisselen en te zorgen dat hun geld iets oplevert in plaats van het betalen voor je eigen geld.

Wat voor APY heeft Tether (USDT) staking?

De APY (Annual Percentage Yield) voor Tether (USDT) verschilt per platform. Naast de beurzen die jou een percentage geven voor het staken van Tether, kun je dit ook op andere platformen doen. Echter moet je hiervoor verschillende handelingen verrichten, die extra tijd en moeite kosten.

Zo bieden platformen zoals Nexo en Celsius percentages rond de 10%. Je moet hierbij je USDT vastzetten op het platform, waarbij de periode kan verschillen. Zo moet je bij Celsius minimaal een week je USDT laten staan. Indien je snel wilt schakelen met je coins, is deze optie niet verstandig. Naast dat je coins vaststaan op het platform, moet je ze na de betreffende periode eerst nog verplaatsen naar een handelsplatform. Daarom is deze optie minder voordehand liggend.

Er zijn ook Nederlandse aanbieders, waarbij je zowel USDT kunt kopen als kunt staken. Zowel Bitcoin Meester als Bitvavo faciliteren beide handelingen, waarbij je ongeveer 6% rente jaarlijks krijgt. Een ander platform dat onder veel Nederlanders populair is, is het platform van Binance. Ook hier is het mogelijk om USDT aan te schaffen en te kunnen staken.

Waar kan je Tether (USDT) het beste staken?

De meest eenvoudige optie is het staken van Tether op een platform waar je de coin ook kunt kopen, maar ook kunt verhandelen voor andere coins. Hiervoor zijn diverse betrouwbare platformen te vinden. Misschien wel het meest populaire handelsplatform in Nederland, genaamd Bitvavo, is één van deze aanbieders waar je zowel kunt handelen als staken. Via Bitvavo ontvang je jaarlijks 6% rente over je investering. Het voordeel van Bitvavo is dat je nagenoeg geen extra handelingen hoeft te verrichten voor het staken. Je hoeft enkel op het platform de stakingsdienst in te schakelen en het platform doet de rest voor jou. Hierdoor beschik je ten alle tijden over je eigen investering.

Een andere grote partij in Nederland is Bitcoin Meester. Ook dit handelsplatform maakt het mogelijk om USDT te staken en te verhandelen. Op dit platform is de beloning voor het staken ongeveer 7% en moet je minimaal 24 uur de coins laten staan. Een andere optie is het staken op Binance. Dit handelsplatform wordt ook door zeer veel Nederlanders gebruikt en is wereldwijd één van de grootsten. Binance biedt verschillende vormen van staking aan. Onder andere kun je Tether staken op Binance, waarbij je een jaarlijkse rentepercentage van ruim 5% krijgt. Deze optie is beschikbaar via hun ‘flexible lock’, waarbij je de coins voor een bepaalde tijd moet vastzetten. De drie platformen die we hier beschrijven zijn allemaal geschikt als staking platform, maar Bitvavo is de meest flexibele optie.