Het merendeel van de mensen die ervoor kiezen om te investeren in crypto zorgen ervoor dat hun investeringen tussen het moment van aankoop en verkoop een bepaald rendement kunnen opleveren. Dit kan op de meest eenvoudige manier gebeuren door het staken van je assets. In het verleden was je hiervoor uitsluitend aangewezen op zogenaamde Proof of Stake munten, maar tegenwoordig kunnen ook andere cryptovaluta zonder probleem worden gestaked.

Wil jij niet alleen op deze manier kunnen genieten van passieve inkomsten, maar zou je die inkomsten ook consequent willen kunnen verhogen? Hou dan absoluut rekening met de hieronder aangehaalde tips.

Tip 1: Probeer zoveel mogelijk van je crypto te staken

De eerste tip spreekt misschien een beetje voor zich, maar in de praktijk wordt er toch niet altijd de nodige aandacht aan geschonken. In principe is het zo dat we voor wat je crypto holdings betreft doorgaans een onderscheid maken tussen enerzijds de holdings voor de korte en anderzijds de holdings voor een lange(re) periode. Ondanks het feit dat beide holdings wellicht op een andere plaats worden aangehouden moet het gezegd dat ze beiden staken altijd de moeite waard kan zijn.

Zelfs voor daytraders kan dit het geval zijn. De kans is namelijk ontzettend groot dat je niet elke dag met een zeer groot bedrag gaat traden. Het bedrag waarmee je niet gaat handelen zou je dan perfect kunnen staken middels één van de flexibele staking opties. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je zoveel mogelijk passieve inkomsten wil kunnen realiseren met crypto staking is het logischerwijs altijd noodzakelijk om een zo groot mogelijk gedeelte van je vermogen in crypto te staken.

Houd echter wel rekening met de risico’s van crypto staking en het platform dat je gebruikt.

Tip 2: Maximaliseer je staking opbrengsten

De staking opbrengsten die je kan ontvangen worden bepaald door allerhande verschillende factoren. In eerste instantie moet je bijvoorbeeld stil blijven staan bij de partij waar je gebruik van maakt. Het percentage aan staking opbrengsten die je kan ontvangen kan immers behoorlijk verschillen afhankelijk van de broker of exchange waar je een beroep op gaat doen. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet je ook aandachtig zijn voor de manier waarop je gaat staken.

Staken kan in de praktijk gebeuren door middel van zowel flexibele als fixed staking. Voor de flexibele staking optie geldt dat ze het interessantst is voor mensen die graag altijd aan hun holdings willen kunnen, maar tegelijkertijd toch willen kunnen rekenen op een bepaalde intrest op hun vermogen. Ben je van plan om een gedeelte van je crypto portefeuille toch langdurig vast te houden? In dat geval kan je maar beter kiezen voor fixed staking. Bij deze vorm van staking kan je, je holdings dan wel niet op eender welk gewenst opvragen, daar staat tegenover dat je wel kan rekenen op een beduidend hoger gelegen beloning op je holdings.

Tip 3: Herinvesteer de staking rewards die je reeds hebt ontvangen

Wil je er in de praktijk voor kunnen zorgen dat je altijd kan rekenen op zo optimaal mogelijke rendementen bij bijvoorbeeld het staken van een bepaalde asset? Dan zal je het bedrag dat je gaat staken consequent willen verhogen. Dat is perfect mogelijk door ervoor te kiezen om de staking rewards die je ontvangt te herinvesteren. Voor heel wat mensen geldt dat ze deze opbrengsten laten uitbetalen waardoor ze, ze kunnen benutten als een vorm van passief inkomen. Uiteraard brengt dit de nodige voordelen met zich mee, maar op die manier ga je als het ware kapitaal uit de stakingpool onttrekken en dat is niet direct de bedoeling.

Door ervoor te kiezen om stelselmatig de opbrengsten die je uit staking verwerft te herinvesteren zal je tot de conclusie komen dat het bedrag dat je als vermogen opbouwt zal worden verhoogd. Tegelijkertijd zal het zogenaamde sneeuwbaleffect ervoor zorgen dat ook de passieve inkomsten toenemen. Hoe meer je in waarde gaat staken des te groter die opbrengsten immers zullen uitvallen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het herinvesteren van je staking rewards kan er in de praktijk altijd voor zorgen dat je kan rekenen op consequent hoger uitvallende passieve inkomsten.

Tip 4: De DCA-methode toepassen kan je heel wat rendement opleveren

De zogenaamde dollar cost average methode is al vele jaren een sterk geprefereerde methode onder heel wat traditionele beleggers en investeerders en ze weten goed waarom. Door periodiek in te stappen in een bepaalde asset zoals crypto kan je namelijk rekenen op meerdere voordelen. Het eerste voordeel heeft betrekking tot het koersrisico. Door het toepassen van de DCA-methode zal je immers nooit instappen op het hoogste, maar ook nooit op het laagste niveau. Zo creëer je een interessante GAK of gemiddelde aankoopkoers die je rendement kan verhogen.

Instappen in crypto door middel van de DCA methode kan je echter ook helpen om je passieve inkomsten uit staking te verhogen. Naarmate je meer inlegt in bijvoorbeeld Bitcoin zal je kunnen vaststellen dat ook je staking opbrengsten hoger zullen oplopen. Kies je ervoor om je opbrengsten te herinvesteren? Dan zal het sneeuwbaleffect op termijn extra hard optreden.