De meeste mensen zouden graag geld verdienen zonder ervoor te hoeven werken. Hierdoor is er meer tijd voor hobby’s en andere projecten, maar kun je ook je kostbare tijd besteden met je dierbaren. Voorheen was dit voor veel mensen mogelijk door te rentenieren, waarbij banken hoge spaarrentes gaven en men hiervan kon profiteren. Tegenwoordig moet je zelfs geld betalen indien je teveel spaargeld op de bank hebt!

Daarom is voor veel mensen de zoektocht naar andere manieren van een passief inkomen begonnen. Eén van de meest lucratieve methodes is actief worden op de cryptomarkt. Deze nieuwe markt van het digitale geld geeft rentepercentages die vergelijkbaar zijn met de rentepercentages die banken vroeger gaven. Echter zijn er verschillende digitale munten die nóg hogere percentages bieden, soms zelfs boven de tien procent. De cryptomarkt kent daarnaast nog meer manieren om een passief inkomen te verkrijgen. Door via crypto mogelijkheden passief inkomen te genereren, kan jij je kostbare tijd weer besteden aan leuke dingen.

Welke mogelijkheden zijn er voor een passief inkomen?

Er zijn talloze mogelijkheden om een passief inkomen met crypto te vergaren. Een zeer bekende methode is het minen van cryptocurrencies. De meest bekende digitale munt die je kunt minen is Bitcoin, waar de concurrentie zeer groot is. In de beginjaren van Bitcoin was het mogelijk om te minen vanaf je laptop of pc, tegenwoordig zijn er hele bedrijfshallen vol met speciale computers die de munt minen. Het minen van Bitcoin is nog steeds op kleinere schaal mogelijk, maar vergt wel een investering vooraf. Andere voorbeelden van cryptocurrencies die je kunt minen zijn Dogecoin en Monero. Het minen van deze coins is een stuk toegankelijker voor beginnende miners.

Naast het minen van crypto’s kun je ook kiezen voor cloud mining. Bij deze vorm van minen heb je geen kennis of dure apparatuur nodig, maar kun je vanaf je computer deelnemen aan het minen van crypto’s. Je maakt gebruik van de hashing kracht van bedrijven die actief aan het minen zijn, waardoor je onderdeel wordt van het proces.

Een andere manier om een passief inkomen te genereren is door je digitale munten te staken. Deze methode is te vergelijken met je spaarrekening. Door ergens geld vast te zetten, ontvang je een bedrag aan rente. Gezien de cryptomarkt een groeiende markt is en er veel nieuwe bedrijven actief zijn, is het goed om eerst onderzoek te doen naar betrouwbaarheid van platformen. Het staken van cryptocurrencies is een zeer passieve manier om inkomsten te genereren. Er zijn zelfs platformen waar je automatisch je rente aan je inleg kunt toevoegen en zo een steeds hogere uitbetaling krijgt. Hierdoor creëer je een passief inkomen crypto staking.

Ook zijn er andere manieren om te profiteren van rente. De meest passieve manier om geld te verdienen met rente is yield farming. Bij yield farming stel je jouw tokens beschikbaar aan een platform, waarbij je als beloning een deel van de gemaakte handelskosten krijgt. De hoogte van je winst hangt af van je inleg, gezien het platform een deel van de handelskosten verdeeld over alle investeerders die hun tokens aan het platform aanbieden. Deze methode kan zeer lucratief zijn, zeker indien je in een vroeg stadium start met yield farmen. Doordat de beloning verdeeld wordt, is de beloning hoger wanneer er weinig investeerders hun tokens aanbieden.

Welke Proof of Stake coins hebben de hoogste opbrengsten (APY)?

Voor elke beleggingsvorm geldt dat je hoeveelheid risico samenhangt met je hoeveelheid winst. Risicovolle investeringen zorgen meestal voor een grotere winst. Ook met het staken van je crypto’s is dit het geval. Bij het staken van Bitcoin en stablecoins krijg je vaak een paar procenten rente, terwijl altcoins vaak het dubbele rentepercentage hebben. Dit komt doordat altcoins qua prijs meer fluctueren en het bestaan onzekerder is. Ook bij de altcoins onderling kunnen de percentages enorm verschillen. Ethereum wordt bijvoorbeeld als een zeer stabiele altcoin gezien, die gewild is bij investeerders en gebruikt wordt door grote bedrijven. Hierdoor is ligt het rentepercentage vrij laag ten opzichte van nieuwe Proof-of-Stake coins die hun plannen nog waar moeten maken.

Bekijk hieronder twee grote internationale crypto staking platformen:

Welke crypto exchange om een passief inkomen te creëren met staking?

Er zijn verschillende crypto exchanges die staking aanbieden, waaronder de handelsplatformen die in Nederland het meest populair zijn onder investeerders. Zo geeft Bitvavo staking en Bitcoin Meester staking de mogelijkheid om coins te staken. Het is bij beide platformen mogelijk om Bitcoin, stablecoins en altcoins te staken.

Binance is wereldwijd een enorm groot platform, het is daarom ook niet verrassend dat het handelsplatform een veel groter aanbod heeft. Bij Binance staking kun je zelf kiezen of hoeveel dagen je een bepaalde coin wilt staken. Hierbij heb je de keuze uit 30, 60 of 90 dagen. Omdat Binance één van de grootste handelsplatformen is, is de interesse in het staken van tokens zeer groot onder de vele gebruikers. Het handelsplatform werkt met een maximale hoeveelheid die investeerders samen kunnen staken, waardoor het voor kan komen dat een bepaalde token niet meer kunt staken.

Onderling kunnen de rentepercentages verschillen, daarom is het zeer handig om zelf eerst goed onderzoek te doen naar de voor jou meest lucratieve optie.

Hoe hebben wij passief inkomen gecreëerd met crypto?

Bij investeren is het belangrijk om je risico te spreiden, hierdoor verlies je nooit al je geld in één keer. Zet daarom nooit al je geld op één coin, zodat je dit risico niet loopt. Je kunt ervoor kiezen om via verschillende platformen te investeren, door bijvoorbeeld gebruikt te maken van Bitvavo staking en ook Binance staking. Daarnaast is het risico van bepaalde coins ook belangrijk. Dit risico spreid je door je investering te verdelen in Bitcoin, altcoins en stablecoins. Hoe meer risico, hoe groter de beloning. Daarom geven altcoins in de meeste gevallen een hogere beloning dan Bitcoin en stablecoins.

Een andere methode is het opzetten van een node. Hierbij laat je de computer 24/7 draaien en genereer je een hogere beloning dan via exchanges. Door een node op te zetten neem je met je computer deel aan een blockchain netwerk. Via een node worden transacties gecontroleerd, waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk wordt verbeterd. Een node staat in contact met andere nodes en communiceren met elkaar, waarbij complexe berekeningen gebruikt worden. Hierdoor kunnen transacties veilig en anoniem uitgevoerd worden. Bekijk bijvoorbeeld Hydra staking hoe je het beste een eigen node kunt opzetten.

Maximaliseer jouw kans op winst met minimale inzet.
Wil jij niet langer wachten tot het worden van een tradingexpert?
Meld je dan nu direct aan voor Crypto Signals en wordt een trading mastermind.