De kosten voor ons levensonderhoud nemen in de praktijk stelselmatig toe. Dat heeft er uiteraard onder meer voor gezorgd dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar mogelijkheden om hun inkomen eveneens te verhogen. In tijden waarin de spaarrente bijvoorbeeld flirt met historische dieptepunten moet het gezegd dat volatiele(re) assets zoals met name crypto een stuk interessanter lijken. Kan je echter met crypto je inkomen wel verhogen en waar moet je op dat vlak dan precies rekening mee houden? Je ontdekt het hieronder op deze pagina.

Welke rendementen kan je ontvangen uit crypto?

Het is in de praktijk op verschillende manieren mogelijk om een inkomen te verdienen met crypto. In eerste instantie is er natuurlijk het koersverschil van de asset waarin je wenst te investeren. De koers van cryptomunten staat er in de praktijk om bekend zeer volatiel te zijn. Dat zorgt ervoor dat alleen al het koersverschil behoorlijk in de papieren kan lopen. Hoe snel dat precies gaat is echter sterk afhankelijk van de heersende marktomstandigheden. Dit kan zomaar betekenen dat je in de praktijk vaak heel wat maanden of misschien zelfs jaren geduld moet koesteren voordat je het koersverschil kan verzilveren. Dat is natuurlijk niet meteen de bedoeling wanneer je op zoek bent naar een manier om extra inkomen te verzamelen. Gelukkig bestaan er nog een aantal alternatieve mogelijkheden.

Crypto staking kan zorgen voor extra (passieve) inkomsten

De voorbije jaren hebben heel wat mensen ervoor gekozen om te investeren in crypto. Dat deed men in het merendeel van de gevallen niet in één keer, maar wel in allemaal kleine stukjes. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is de kans zeer groot dat je uiteindelijk best een mooi vermogen in een bepaalde cryptomunt bijeen hebt weten te sparen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat, dat vermogen niet zomaar ergens doelloos geparkeerd wordt zonder dat het ook maar iets opbrengt.

Vroeger waren de mogelijkheden op het gebied van crypto staking eigenlijk relatief beperkt. Tegenwoordig is dat gelukkig compleet anders geworden. Waar je in het verleden alleen maar zogenaamde proof of stake munten kunt staken geldt tegenwoordig dat je eveneens kan rekenen op mogelijkheden voor het staken van munten die het proof of work algoritme toepassen. Denk hierbij maar even aan Bitcoin. Met andere woorden, heb jij een goed gevulde crypto portefeuille met één of meerdere verschillende assets? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het zeker een mogelijkheid is om deze te laten staken. Op deze manier kan je bijvoorbeeld elke maand rekenen op een mooie inkomstenstroom. Bovendien hoef je hier verder eigenlijk helemaal niets voor te doen.

Ook NFT’s bieden tal van interessante mogelijkheden

Wanneer we het hebben over geld verdienen op de cryptomarkt kunnen we tegenwoordig eigenlijk niet anders dan even stil te blijven staan bij de aanwezigheid van de zogenaamde non-fungible tokens op de markt. Het gaat hierbij dan om de zogenaamde NFT’s welke je op verschillende manieren geld kunnen opleveren. In eerste instantie is het natuurlijk voor jouzelf mogelijk om een bepaalde token uit te geven op de markt. Dit kan gebeuren in verschillende vormen, namelijk:

  1. Je kan een bepaalde tekening of ander visueel kunstwerk digitaliseren als NFT;
  2. Muziek of een muziekfragment kan worden uitgegeven als NFT;
  3. Het is mogelijk om een video of videofragment uit te geven als NFT;

Het interessante aan NFT’s is niet alleen dat ze zo divers zijn. Bovendien zal je in de praktijk namelijk eveneens kunnen vaststellen dat ze op verschillende manieren kunnen zorgen voor (terugkerende) inkomsten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van het zogenaamde royalty systeem dat van toepassing is bij NFT’s. Voor dit systeem geldt dat ze het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een bepaald percentage aan doorverkooprechten te ontvangen telkens wanneer de NFT wordt doorverkocht. Ondanks het feit dat dit de initiële verkoopprijs wel enigszins kan drukken moet het gezegd dat dit toch kan zorgen voor een mooi extra (passief) inkomen. Ook deze mogelijkheid is in de praktijk het bekijken voor veel mensen dan ook absoluut meer dan de moeite waard.

Conclusie; ook jouw inkomen kan worden verhoogd met crypto!

De informatie op deze pagina heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat je op tal van verschillende manieren jouw inkomen kan verhogen met crypto. Hou er echter wel rekening mee dat de cryptomarkt bekend staat als een uitermate volatiele markt. Dit kan als gevolg hebben dat je inkomen afkomstig uit deze markt behoorlijke fluctuaties kan vertonen. Omwille van deze reden is het altijd sterk aangeraden om dit inkomen louter te zien als aanvulling op jouw basisinkomen. Op deze manier voorkom je om geconfronteerd te worden met vervelende verrassingen.