Je hoort het steeds vaker: cryptohandelaren die een extra inkomen uit hun coins proberen te slaan met behulp van crypto staking. Eén van de beste exchanges om crypto te staken, is Binance. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat jij zelf ook al je coins bij elkaar raapt om geld te verdienen met Binance staking.

Hoe werkt Binance staking?

coins staken op Binance werkt simpel: je houdt een aantal coins voor een bepaalde tijd vast in je account. Hoe meer coins je vastzet in je account, hoe meer geld je ermee kunt verdienen. Dat verdienen gaat op basis van een mechanisme dat Proof of Stake genoemd wordt. Proof of Stake houdt in dat jouw inleg (oftewel: jouw stake) gebruikt wordt om transacties op het netwerk van de coin te valideren. Zo blijft het netwerk up-to-date, betrouwbaar en veilig. Hiervoor wordt je beloond met wat in crypto-terminologie een reward wordt genoemd. Dit is in feite vergelijkbaar met rente over je spaargeld. In principe wordt de reward uitbetaald in de currency die je ook ingelegd hebt.

Let op: Binance is niet meer actief in Nederland. Je kan in plaats van Binance Bybit gebruiken.

De voor- en nadelen van staken bij Binance

Staken is een mooie manier om extra geld te verdienen met je coins en Binance is een goed platform voor iedereen die aan de slag wil met crypto staking. Maar natuurlijk zitten er niet alleen maar mooie kanten aan staken bij Binance. Daarom zetten we de voor- en nadelen van staken bij Binance overzichtelijk voor je onder elkaar.

Voordelen Binance staking

 • Het is laagdrempelig: je hebt geen technische kennis of prijzige apparatuur nodig om te beginnen met crypto staking bij Binance (of een ander platform).
 • Het is weinig werk: je kiest een currency, zet een bepaalde hoeveelheid coins opzij en wacht af.
 • Omdat Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is, heb je veel verschillende mogelijkheden.

Nadelen Binance staking

 • Bij crypto staking bewaar je je coins niet in je eigen wallet, maar in een wallet van Binance. Dit betekent dat je je munten niet in eigen beheer hebt. Dat brengt veiligheidsrisico’s met zich mee: bij je eigen wallet heb je veel meer controle op de beveiliging van je coins.
 • De meeste cryptohandelaren beginnen met crypto staking om een passief inkomen op te zetten. In de praktijk moet je echter voor een heel hoog bedrag aan munten staken om op een noemenswaardige inkomstenstroom uit te komen.
 • Voor veel currency geldt een drempelbedrag en moet je je coins voor een minimale hoeveelheid tijd vastzetten.
 • Omdat Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is, kan het platform voor beginners een beetje overweldigend zijn.

Binance borrowing, lending, saving en staking

Hoe groter de wereld van de cryptocurrency wordt, hoe meer vaktermen je om de oren vliegen wanneer je besluit om ‘iets’ met crypto te gaan doen. Dit kan best een beetje overweldigend zijn. Terwijl jij uiteindelijk natuurlijk gewoon een fijn rendement wilt halen op je crypto-investeringen. Ook als je via Binance gaat handelen, zijn er behoorlijk wat begrippen die je moet kennen om een geïnformeerde keuze te maken over de manier waarop jij geld wilt verdienen met je coins. Wij maken het je makkelijk en zetten de belangrijkste voor je onder elkaar: borrowing, lending, saving en staking.

 • Borrowing: Je leent crypto van Binance, een andere instantie of peer-to-peer. Met die crypto kun je vervolgens doen wat je wilt. Je kunt er bijvoorbeeld gewoon betalingen mee doen en handelingen verrichten. Eigenlijk net als wanneer je geld leent. En net als bij een geldlening betaal je rente over het uitstaande bedrag, dat ook net als bij een geldlening binnen bepaalde of onbepaalde tijd terugbetaald moet worden.
 • Lending: Hoewel lending klinkt als het Nederlandse woord voor lenen, ben jij met lending juist degene die coins uitleent aan iemand anders. Dit kan een instantie zijn of een persoon. Je bent dus eigenlijk de partij aan de andere kant van het hierboven uitgelegde ‘borrowing’. Je ontvangt rente van degene aan wie jij je crypto uitleent. Het uitgeleende bedrag krijg je binnen bepaalde of onbepaalde tijd weer terug.
 • Saving: Saving betekent naar het Nederlands vertaald ‘sparen’ en komt eigenlijk ook op hetzelfde neer. Je stort je crypto voor een bepaalde of onbepaalde periode en ontvangt rente over de crypto die je op je ‘spaarrekening’ hebt staan.
 • Staking: Als je aan de slag gaat met crypto staking, stel je je crypto beschikbaar voor het valideren van het netwerk. De coins blijven van jou, maar je kent de resources toe aan een node en levert zo een bijdrage aan het consensusmechanisme van het netwerk van de coin.

Welke coins kun je staken bij Binance?

Binance is het grootste platform voor het handelen in cryptocurrency ter wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat Binance een uitgebreide collectie coins heeft die je via hun platform kunt staken. Let op: met de tijd kan de onderstaande lijst veranderen. Soms komen er coins bij en soms gaan er weer coins af. Aangezien er op Binance enorm veel coins te staken zijn lichten wij de coins uit waar we een artikel over hebben geschreven. Op de website vind je onder ‘Earn’ alle coins en tokens die gestaked kunnen worden:

Tabel bijgewerkt op 07-12-2022

Starten met Binance staking? Onze tips!

Wij handelen nu al enige tijd in cryptocurrency via Binance en hebben een positieve ervaring met crypto staking via dit platform. Het is een geavanceerde exchange waar je zowel voor handelen als staking uitstekend terechtkunt. Voor de beginnende crypto staker is het soms wel even wat uitzoekwerk. Daarom zetten wij onze beste tips voor Binance staking voor je onder elkaar. Dan hoef jij die in ieder geval niet meer zelf te bedenken!

Tips Binance staking

 • Zorg dat je altijd zelf weet hoeveel geld je op je exchange hebt staan. Hoewel de exchange van Binance uitstekend beveiligd is, is ieder platform waar zoveel waarde te vinden is aantrekkelijk voor hackers.
 • Besef je goed dat je in feite geld bewaart in je Binance-account. Oftewel: je account is een kluis die je zo goed mogelijk af wilt sluiten. Zorg dus dat je 2FA (twee-factor-authenticatie) aanzet, stel een sterk wachtwoord in en vergeet ook de anti-phishingcode niet.
 • Enthousiast geworden, maar nog geen account bij Binance? Begin dan vandaag nog met crypto staking en meld je aan via onze vriendenlink!