Alles over BCM staking

Staken is een belangrijke term rondom investeren in crypto, maar wat is het nou eigenlijk precies? Je kan staken zien als een alternatief voor minen, waar je minder recources voor nodig hebt. Je kunt staken door bijvoorbeeld je coins in je wallet vast te zetten, om de operaties en veiligheid van een blockchain netwerk te ondersteunen. Hiervoor ontvang je dan een beloning, meestal in de vorm van crypto. Bij BCM is staken ook mogelijk, en hieronder gaan we kijken naar hoe dat nou eigenlijk precies werkt. We kijken ook direct naar de voor- en nadelen hiervan, welke coins je kunt staken bij Bitcoin Meester en naar tips en ervaringen.

Let op: Bitcoin Meester is overgenomen door Kraken en heeft haar naam gewijzigd naar BCM. BCM heeft hoge en onduidelijke fees. Om die reden werken wij niet samen met BCM.

Hoe werkt Bitcoin Meester / BCM staking?

bCM is een Nederlands platform waar je kunt handelen in crypto. Dit is zeven dagen per week, 24 uur per dag mogelijk. Van begin dit jaar is op dit platform ook mogelijk om je bezig te houden met het staken van coins. Hierdoor verdien je automatisch beloningen in de vorm van crypto. Dit is uniek, want BCM en Bitvavo zijn een van de eerste Nederlandse brokers waar je tegen beloning kunt staken. Dit is daarom ook een goede kans voor iedereen die zich bezig houdt met crypto, of hier in geïnteresseerd is.

Hoe werkt dit nou precies? We beginnen bij het begin. Je gaat simpelweg naar de website van BCM en logt in bij Mijn Account. Daar kun je vervolgens klikken op staking om zo het proces te starten. Bij elke munt is het percentage dat je kunt verdienen verschillend, bovendien is dit een flexibele beloning. Het kan dus hoger en lager worden. Het is op dit moment alleen mogelijk om flexibel te staken. Je kunt hierbij ook je coins 24 uur vastzetten en op deze manier al die tijd beloningen krijgen voor het staken. De beloningen hiervan worden opgenomen in een aparte portefeuille. Je kunt er daarna zelf voor kiezen om dit over te zetten naar je normale portefeuille.

Nog een aantal feitjes over staken bij BCM:

 • Je kunt staken met +/- 15 cryptomunten
 • De percentages van staking verschillen per munt en veranderen mogelijk continu
 • De percentages zijn op jaarbasis
 • Staking is altijd flexibel en wordt elke nacht uitgekeerd
 • Je kunt op elk gewenst moment stoppen met staken
 • Je moet minimaal 24 uur staken om recht te hebben op beloning

De voor- en nadelen van staken bij BCM

Het staken van crypto, is een wat meer ingewikkelde manier van beleggen in crypto. Je kunt hiermee een mooi rendement behalen om zo je totale vermogen in crypto weer wat op te kunnen krikken. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen hiervan? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voordelen BCM staking

Een van de voordelen van staking via BCM is dat dit een van de enige Nederlandse platform is waar je crypto kunt staken. Mocht je daarom geïnteresseerd zijn in deze vorm van handelen in crypto, dan is staking via BCM voor Nederlanders een zeer geschikt platform. Bovendien zijn er op dit moment mooie tarieven. Voor alle stablecoins geldt op dit moment een jaarlijkse rente van 3 procent. Elke dag wordt dit uitbetaald, zonder minimum hierop qua tijd of bedrag. Er wordt door het platform ook hard gewerkt aan de mogelijkheden tot staking voor andere munten. Zodra dit rond is zal dat uiteraard door Bitcoin Meester worden gecommuniceerd.

Nadelen BCM staking

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan staking bij BCM. Staken een vorm van rendement behalen die ingewikkelder in elkaar zit dan simpelweg crypto kopen. Daarom is het niet voor iedereen verstandig om hiermee te beginnen. Mocht je dit wel willen doen, doe dit alleen wanneer je je er zeer goed in hebt verdiept.

Welke coins kun je staken bij BCM?

Een veel gestelde vraag is natuurlijk; welke coins staken bij BCM? Op dit moment is het via BCM nog niet mogelijk om alle crypto munten te staken. Ze zijn daar dus nog wel mee bezig, zodra daar nieuws over is hoor je dat hier ook. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke munten op dit moment wel te staken zijn bij BCM.

Coin/token Percentage (APY)
1inch (1INCH) 3,00%
Ark (ARK) 3,00%
Balancer (BAL) 2,00%
Binance Coin (BNB) 2,00%
Bitcoin (BTC) 1,50%
Bitcoin Cash (BCH) 2,00%
Cardano (ADA) 5,00%
Celsius (CEL) 3,00%
Cosmos (ATOM) 5,00%
Dai (DAI) 5,00%
Dogecoin (DOGE) 0,50%
Ethereum (ETH) 2,00%
ICON (ICX) 5,00%
Kava (KAVA) 5,00%
Kusama (KSM) 5,00%
Litecoin (LTC) 2,00%
Polkadot (DOT) 5,00%
Polygon (MATIC) 3,00%
Solana (SOL) 4,00%
Stellar (XLM) 2,00%
Terra (LUNA) 2,00%
Tezos (XTZ) 5,50%
TrueUSD (TUSD) 5,00%
USD Coin (USDC) 5,00%
XRP (XRP) 1,50%
Zilliqa (ZIL) 4,00%

Tabel bijgewerkt op 29-12-2023

Starten met BCM staking? Onze ervaringen en tips!

Stel je wil starten met het staken van crypto via BCM. Of wellicht twijfel je juist nog. Wat het ook is, wij helpen je graag op weg met onze ervaringen en tips. Wij hebben namelijk al geruime tijd ervaring met het staken van coins bij BCM, en weten daarom waar we het over hebben. Hieronder daarom onze tips en ervaringen:

 • Allereerst over het gebruiksgemak van BCM. Deze is zeer goed. Je kunt heel makkelijk instellen dat je wil gaan staken, en hoe je dat precies wil gaan doen. Je hoeft hier maar heel weinig moeite voor te doen. Ideaal natuurlijk!
 • De opbrengsten worden elke 24 uur (’s nachts) uitgekeerd. Dit is ook ideaal, omdat je zo makkelijk het overzicht behoudt en snel je vermogen kunt zien groeien.
 • Als eerste tip willen we meegeven dat je altijd heel erg goed moet letten op het bedrag dat je op de exchange laat staan. Het is namelijk altijd mogelijk dat een exchange wordt gehackt. Hoe goed men dit ook probeert te beveiligen, een exchange is en blijft een gevoelig slachtoffer hiervoor. Houd dit dus ook altijd in je achterhoofd.
 • In dezelfde categorie; zorg ervoor dat je jouw account altijd zo goed mogelijk probeert te beveiligen. Dit doe je bijvoorbeeld door in te loggen met 2FA, Anti Phishing Code en uiteraard met een uniek wachtwoord.
 • Heb je nog geen account op BCM, meld je dan gemakkelijk en snel aan via de onderstaande link.