Crypto staking bij Bitvavo: dit moet je weten

Lijkt het jou wel wat om extra geld te verdienen met je coins? Dan is crypto staking misschien wel iets voor jou. Als je je coins staakt, stel je je munten in feite beschikbaar voor het valideren van transacties in de blockchain. Zo ondersteun je de cryptomunt die jij staakt en zorg je dat deze sterker wordt. Om jou hiervoor te belonen, ontvang jij zogeheten rewards. Die kun je vergelijken met de rente op je spaargeld. Maar waar er op spaargeld tegenwoordig geen droog brood meer te verdienen valt, kunnen de inkomsten uit crypto staking behoorlijk oplopen. Coins staken is dan ook een uitstekende manier om een passief inkomen te genereren. Je kunt je coins onder andere staken bij Bitvavo. Dit is één van de grootste handelsplatformen van Nederland.

Hoe werkt Bitvavo staking?

staken bij Bitvavo is super eenvoudig: een paar klikken op je laptop, tablet of zelfs smartphone en je bent al van start! Toch is het wel verstandig om eerst precies te weten wat je doet. Bij Bitvavo kun je op twee verschillende manieren coins staken: off-chain en on-chain. Als je je coins off-chain staakt, verdien je je reward doordat je je coins via je Bitvavo-account ter beschikking stelt. On-chain staking werkt anders: bij on-chain staking draag je actief bij aan het goedkeuren van transacties. Dit gebeurt door middel van wat een Proof of Stake genoemd wordt. Je wordt beloond voor het valideren van transacties en verdient zo wat bij met je crypto. In vijf super simpele stappen ben je al van start met crypto staking:

 • Stap 1: Ga naar Bitvavo.nl en maak een gratis account aan.
 • Stap 2: Verifieer je account.
 • Stap 3: Stort het gewenste bedrag in euro’s op je account.
 • Stap 4: Koop één of meerdere coins die je kunt staken.
 • Stap 5: Ga nu naar het kopje staking en kies de hoeveel coins die je wilt gaan staken.

Je Bitvavo staking opbrengsten worden automatisch bijgehouden en elke week op maandag bijgeboekt. Hoe hoog je opbrengsten uiteindelijk zijn, is natuurlijk afhankelijk van de coins die je uitgezocht hebt, de hoogte van je inleg en hoe lang je die vast zet.

De voor- en nadelen van staken bij Bitvavo

Wij houden er niet van om de dingen mooier te maken dan ze zijn. Daarom geven we je de voordelen én de nadelen van staking bij Bitvavo. Alleen dan kun jij immers goed afwegen of staking bij Bitvavo iets voor jou is.

Voordelen Bitvavo staking

 • Je kunt een extra rendement halen bovenop je koerswinst.
 • Het extra inkomen is volledig passief: je hoeft de coins alleen maar te kopen en vast te houden.
 • Je hebt geen technische kennis nodig om te beginnen met Bitvavo staking.
 • Bij Bitvavo kun je niet alleen on-chain maar ook off-chain staken.

Nadelen Bitvavo staking

 • Coins die je bij Bitvavo staakt, staan in de Bitvavo wallet en niet in je eigen externe wallet. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee.
 • Wil je écht een noemenswaardige hoeveelheid geld verdienen met staking, dan moet je een behoorlijk aantal coins kopen.
 • Soms is er een minimale tijdsduur voor het staken van je coins. In de tussentijd kun jij er dan niet voor kiezen om ze te verkopen (en kun je dus niet bij je geld).

Welke coins kun je staken bij Bitvavo?

Welke coins je kunt staken bij Bitvavo, is nogal aan verandering onderhevig. Er komen continu coins bij en er gaan ook wel weer eens coins af. Zoals we hierboven al schreven, kun je bij Bitvavo zowel off-chain als on-chain staken. Bij elkaar opgeteld kom je op dit moment dan uit op 16 verschillend cryptomunten die je kunt staken via het handelsplatform. Het is goed om kritisch te kijken welke coins het beste bij jou passen. Verschillende munten hanteren namelijk verschillende voorwaarden met betrekking tot de rewards. Dit is het overzicht van de coins die je op dit moment kunt staken bij Bitvavo:

Coin/token Percentage (APY)
Ark (ARK) 1,07%
Bitcoin (BTC) 0,77%
Bitcoin Cash (BCH) 1,02%
Cardano (ADA) 4,25%
Chainlink (LINK) 0,49%
Dai (DAI) 6,10%
Ethereum (ETH) 1,01%
ICON (ICX) 7,50%
Litecoin (LTC) 1,04%
NEO (NEO) 0,52%
Ontology (ONT) 0,51%
Tether (USDT) 6,10%
Tezos (XTZ) 0,66%
Tron (TRX) 1,03%
USD Coin (USDC) 6,10%
VeChain Thor (VET) 0,49%
Waves (WAVES) 5,50%

Tabel bijgewerkt op 07-12-2022

Je kunt je vast voorstellen dat de opbrengsten per munt enorm van elkaar kunnen verschillen. Dit komt in de eerste plaats door de uiteenlopende reward-percentages en andere voorwaarden, maar de opbrengsten zijn natuurlijk ook sterk afhankelijk van de prijs van de munt. Hoewel je met gedegen onderzoek naar de prijsontwikkeling absoluut een educated guess kunt doen, kun je nooit helemaal zeker weten wat de koers in de toekomst gaat doen. Verdiep je dus eerst goed in de eigenschappen van de verschillende munten voordat je begint met crypto staking. Alleen dan kun je een weloverwogen keuze maken en je kans op maximale inkomsten zo hoog mogelijk maken.

Starten met Bitvavo staking? Onze ervaringen en tips!

Wij staken inmiddels al een behoorlijke tijd coins bij Bitvavo. In het begin was het best even zoeken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Maar als je eenmaal weet hoe het moet, is het een fluitje van een cent. Wij delen dan ook graag onze ervaringen en tips, zodat jij niet meer helemaal op nul hoeft te beginnen.

Onze ervaring met Bitvavo staking

Bij Bitvavo is het super makkelijk om in je account in te stellen welke coins je in welke hoeveelheden wilt staken. Je opbrengsten worden automatisch voor je uitgerekend en uitgekeerd. Dit kun je allemaal eenvoudig terugzien in je dashboard. Hierdoor kost coins staken bij Bitvavo bijna geen moeite en is het super laagdrempelig om ermee te beginnen.

De beste tips voor Bitvavo staking

 • Zorg dat je altijd goed weet hoeveel geld je op je exchange hebt staan. Hoe goed de beveiliging ook is, een exchange kan altijd gehackt worden en dan wil je wel weten waar je aan toe bent.
 • Het is verleidelijk om lichtzinnig te denken over beveiliging, maar maak die fout niet! Voorzie je account van 2FA (twee-factor-authenticatie), anti-phishingcode en een sterk wachtwoord. Je laat je voordeur toch ook niet wijd open staan omdat je denkt dat er vandaag vast geen inbrekers langslopen?
 • Betaal over de eerste €1000,- geen handelskosten als je aanmeldt via onze vriendenlink hieronder.