Alles over Coinbase staking

Eén van de platformen waar je kunt staken is Coinbase. Het handelsplatform is in 2012 opgericht en is al 10 jaar actief op de cryptomarkt. Hierdoor wordt het beursgenoteerde Coinbase als de meest betrouwbare partij gezien, waar tientallen miljoenen investeerders gebruik van maken. Coinbase werd opgericht om het investeren in Bitcoin mogelijk te maken, maar ondertussen is het platform veel meer dan dat.

Zo kun je tegenwoordig extra rendement maken, door je coins op het platform te staken. Crypto staking lijkt op het sparen maar de bank, maar is veel lucratiever. Het platform lijkt enorm op het platform van de Nederlandse crypto-aanbieder Bitvavo. Beide bieden een overzichtelijk platform, waarbij wit en blauw de hoofdkleuren zijn. Voor beginnende investeerders is Coinbase een zeer eenvoudig platform, maar ook ervaren investeerders kunnen goed hun weg vinden op Coinbase.

Hoe werkt Coinbase staking?

het is zeer eenvoudig om te staken op Coinbase. Je hoeft geen moeilijk stappenplan te doorlopen, maar kunt gewoon coins op je eigen account houden. Via Coinbase kan je een bijdrage leveren aan het veilig houden van een netwerk. Je kunt bijvoorbeeld Cosmos (ATOM) staken op Coinbase, waarbij jouw coins worden ingezet om het netwerk van Cosmos veilig te houden.

Dit gebeurt indirect, waardoor jouw coins altijd van jou blijven en je ze altijd kunt gebruiken. Door het staken op Coinbase draag je dus indirect bij aan het Proof-of-Stake principe van verschillende altcoins. Hiervoor ontvang je een beloning in crypto, die periodiek wordt uitgekeerd. Hierdoor wordt het mogelijk om deze beloningen te compounden, waardoor de beloningen op termijn steeds groter zullen worden.

De voor- en nadelen van staken bij Coinbase

Het staken op het platform van Coinbase heeft voor investeerders vele voordelen. Coinbase heeft deze manier van geld verdienen zeer eenvoudig gemaakt, waardoor je weinig kennis nodig hebt voor het staken. Door de juiste coins te bezitten, ontvang je direct een beloning voor het houden van deze coin.

Daarnaast zijn er meer voordelen aan het platform van Coinbase. Op het platform kun je naast het staken ook profiteren van het Learn & Earn programma. Coinbase maakt het mogelijk om te leren over crypto en blockchain, terwijl je hiermee geld verdiend. Ook deze gratis crypto beloningen kun je gaan staken, waardoor je het maximale uit de gratis coins haalt. Het verdienen van gratis crypto gaat zeer snel. Na een aantal korte teksten en bijgevoegde video’s, begrijp je coins op het platform beter. Om te testen of je de leerstof goed begrijpt, zal Coinbase een korte quiz afnemen. Nadat je dit succesvol hebt ingevuld, ontvang je direct de beloning hiervoor.

Een ander voordeel is het overzichtelijke platform van Coinbase. Je hoeft geen uitgebreid onderzoek te doen, om te ontdekken hoe het platform werkt. Ideaal voor beginnende investeerders! Het platform is overzichtelijk en wijst gebruikers eenvoudig te weg. Dit geldt voor zowel de website als de app van Coinbase. Indien je als investeerder een mix wil hebben tussen staking coins en andere coins waar je kansen in ziet, is Coinbase ook een zeer voordelige keuze. Het platform heeft meer dan 100 verschillende cryptomunten in het assortiment, waardoor je een ruimte keuze hebt.

  • Coinbase Learn & Earn
  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Meer dan 100 verschillende cryptomunten
  • Weinig kennis nodig

Het is geen toeval dat Coinbase de exchange is met wereldwijd de meeste gebruikers. De voordelen worden door veel investeerders gewaardeerd. Naast al deze voordelen van het platform, zijn er ook nadelen te bedenken. Zo is het aanbod van coins die je kunt staking vrij klein. Het volledige assortiment bestaat uit meer dan 100 cryptomunten, maar op dit moment zijn er maar 6 cryptomunten die je kunt staken.

Daarnaast zijn de fees op het platform relatief hoog. Coinbase brengt kosten in rekening voor het opnemen en storten van je vermogen. Wanneer je Coinbase Pro gaat gebruiken, zullen deze kosten al een stuk minder zijn. Daarnaast gaat er 25% van de staking rewards naar Coinbase. Dit percentage gaat niet af van de percentages die je verderop in dit artikel kunt vinden, maar is er vooraf al afgehaald.

  • Weinig coins die je kunt staken
  • De fees zijn relatief hoog

Welke coins kan je staken bij Coinbase?

Ondanks dat het assortiment van Coinbase zeer groot is, kun je niet alle coins op het platform staken. Er zijn een zestal coins die je op Coinbase kan staken, waarbij de rendementen verschillend zijn. De onderstaande coins kun je staken op het platform van Coinbase:

Op de twee stablecoins ontvang je het minste rendement. Deze risicoloze staking coins geven een rendement van 0,15% en 2%. Voor de altcoins ontvang je een hoger rendement. voor elke altcoin geldt dat het rendement tussen de 4% en 5% ligt. Deze percentages kunnen in de toekomst veranderen, net als het staking aanbod van Coinbase.

Het is mogelijk om het staken van coins op Coinbase stop te zetten. Je kunt je hiervoor afmelden, waarbij de rewards ook direct stopgezet worden. Dit kun je doen door naar het dashboard op Coinbase te gaan en op Instellingen te klikken. Door op het kopje Financiële diensten te klikken, ga je naar de pagina waar je het staken van je crypto uit kunt zetten.

Staken met Coinbase staking? Onze ervaringen en tips!

Het staken op Coinbase gaat zeer eenvoudig. Je hebt enkel de coins nodig waar Coinbase staking rewards voor geeft. De rest gaat volledig automatisch. Je kunt op Coinbase deze coins kopen, maar het is ook mogelijk om de coins te versturen naar je account op Coinbase. Coinbase accepteert SEPA en iDeal betalingen, waardoor je snel aan de slag kan met staken op het platform.

Wij ervaren het staken op Coinbase als zeer eenvoudig. Coinbase stuurt een bericht wanneer je de staking rewards ontvangt, dus je blijft altijd op de hoogte van de beloningen. Gezien het rendement van de altcoins dicht bij elkaar ligt, wisselen we soms van coin. De cryptomarkt is een roterende markt, waarbij niet elke coin tegelijk stijgt. Door de grafieken goed in de gaten te houden, kan je profiteren van verschillende koersstijgingen en extra profiteren door de staking rewards.