Alles over Crypto.com staking

Het is misschien wel één van de meest spraakmakende exchanges van dit moment. Crypto.com heeft door de marketingactiviteiten rondom de Formule 1 en LA Lakers een grote groei qua naamsbekendheid gemaakt. Hierdoor zijn er enorm veel mensen in aanraking gekomen met de crypto exchange, waardoor diensten zoals staking ook steeds populairder wordt.

Crypto.com heeft verschillende methoden om te staken, waar je verschillende beloningen voor kan ontvangen. Door een groot aanbod en verschillende manieren om te staken, is er voor elke investeerder een passende optie te vinden. Op welke manieren je kunt staken op Crypto.com en hoe je dit zo voordelig mogelijk kunt doen, ontdek je in dit artikel!

Hoe werkt Crypto.com staking?

op Crypto.com kun je via verschillende manieren je coins staken. Het platform biedt soft staking, CRO staking en Crypto.com Earn aan. Crypto.com Earn heeft op dit gebied de meeste mogelijkheden. Je kunt meer dan 45 verschillende coins staken via deze methode, waarbij je een ruime keuze hebt uit altcoins, stablecoins en ook het staken van Bitcoin is mogelijk.

De staking rewards kunnen afhangen van de hoeveelheid CRO tokens die je bezit. CRO is de officiële token van Crypto.com, die in de meeste gevallen zorgt voor een hoger rendement. Op de website van Crypto.com kun je zelf ontdekken wat jouw rendement voor het staken is. Het platform werkt met verschillende tiers, die afhangen van de hoeveelheid CRO dat je aan het staken bent. Hierbij wordt er gekeken naar het geldbedrag aan CRO tokens op je account, waarbij de tiers verdeeld zijn in €350 of minder, €3.500 en €35.000 of meer. Ook ontvang je ook beloningen over de CRO tokens die je gaat staken.

Via Crypto.com Earn kun je jouw coins flexibel staken, maar je kunt ze ook vastzetten of één maand of drie maanden. De flexibele optie zorgt ervoor dat je altijd over je coins kunt beschikken, terwijl dit bij het vastzetten van je coins niet het geval is. De rendementen die Crypto.com aanbiedt, zijn zeer lucratief. Met name de stablecoins zijn interessant op het platform, waar je tot maximaal 14% rendement over kunt krijgen. Ook Polkadot (DOT) en Polygon (MATIC) zijn met ruim 14% een zeer interessante optie om te gaan staken.

Soft Staking op Crypto.com

Naast Crypto.com Earn kun je ook kiezen voor soft staking. Ook voor deze manier van staken is de hoeveelheid CRO belangrijk. Met name voor investeerders met veel vermogen is deze optie interessant, wanneer je optimaal gebruik wil maken van soft staking. Crypto.com heeft bij soft staking een grens van 100.000 CRO gesteld, waarbij je boven deze grens het dubbele rendement ontvangt.

Daarentegen is het voor elke investeerder makkelijk om in te stappen. Er geldt namelijk een zeer laag bedrag om deel te kunnen nemen. Je zult niet de maximale rendementen ontvangen, maar desondanks ontvang je toch gratis extra rendement over je cryptomunten. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf 200 USDC, 22 LINK of 0,02 Bitcoin al instappen. Bij soft staking zijn er minder coins beschikbaar dan bij Crypto.com Earn, maar alsnog is het aanbod relatief groot. In totaal zijn er 28 cryptomunten beschikbaar voor soft staking.

In tegenstelling tot soft staking, staan je CRO tokens bij CRO staking vast. Wanneer je gebruik gaat maken van CRO staking, moet je rekening houden met de duur van het staken. Het staken van CRO via CRO staking betekent dat je jouw coins voor 180 dagen vastzet. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je de Crypto.com Card wil gaan gebruiken.

De voor- en nadelen van staken bij Crypto.com

Het staken op Crypto.com heeft vele voordelen, waar jij van kan profiteren. Zo heb je een ruime keuze, doordat er 47 coins beschikbaar zijn voor Crypto.com Earn en 28 voor soft staking. Crypto.com biedt niet alleen veel coins aan, maar ook het aanbod is divers. Zo kan je kiezen uit verschillende altcoins, stablecoins en Bitcoin.

Daarnaast zijn de mogelijkheden omtrent het staken een groot voordeel. Je kunt gebruik maken van Crypto.com Earn, soft staking en CRO staking. Binnen deze opties heb je een ruimte keuze qua coins, maar ook op het gebied van flexibel staken of juist je coins vastzetten. Flexibel staken heeft zo zijn voordelen, maar het langdurig vastzetten geeft het hoogste rendement.

  • Zeer divers aanbod van cryptomunten
  • Verschillende opties voor het staken van coins
  • Zowel flexibele staking als het vastzetten van je coins

Het nadeel van Crypto.com zijn de regels omtrent het staken van CRO. Door het staken van bepaalde hoeveelheden CRO tokens, kun je het maximale uit de staking rewards halen. Echter, het aanschaffen van CRO tokens is ook een forse investering. Het is niet nodig om te kunnen staken, maar het levert wel extra voordeel op.

Dit voordeel is niet in alle gevallen aanwezig. Zo geldt voor sommige altcoins dat het rendement gelijk blijft, ongeacht of je €3.500 of €35.000 aan CRO tokens hebt. Om te ontdekken wat jouw rendement zal zijn, kun je het beste de website van Crypto.com raadplegen.

Welke coins kan je staken bij Crypto.com?

In dit artikel heb je ondertussen kunnen ontdekken dat het mogelijk is om CRO te staken. Echter, er zijn tientallen verschillende coins die je ook kunt staken. Natuurlijk is Bitcoin één van de coins in het assortiment, waar je extra rendement op kan maken door Bitcoin te staken. Daarnaast zijn er in totaal 8 verschillende stablecoins die je kunt staken. Deze stablecoins geven maximaal 14% rendement, waarbij je kunt kiezen uit stablecoins die de euro, Amerikaanse dollar, Canadese dollar, Britse pond of Australische Dollar nabootsen.

Verder zijn er zeer veel verschillende altcoins die je kunt staken. Crypto.com biedt staking rewards voor grote altcoins zoals Ethereum, Polkadot en Cardano, maar ook voor kleine cryptomunten zoals Stratis, Flow en Ontology. In totaal zijn er 39 verschillende altcoins die je kunt staken. Crypto.com luistert naar de investeerders op het platform, waardoor de meest populaire altcoins op het platform beschikbaar zijn. Van VeChain tot Shiba Inu, een grote kans dat jouw altcoin er ook bij zit!

Staken met Crypto.com staking? Onze ervaringen en tips!

Voor het staken op Crypto.com is het handig om een deel in CRO tokens te doen. Hierdoor ontvang je een extra hoog percentage voor het staken. Echter verschilt dit voordeel per portemonnee, dus het is handig om zelf uit te rekenen of het handig is om CRO tokens te staken. Naast het staken van CRO, staken wij ook stablecoins op het platform. Wanneer je de tweede tier op Crypto.com hebt behaald, ontvang je 12% rendement over stablecoins. Een schitterend rendement over een deel van je portfolio, wat je later in kunt zetten om de dip te kopen!