Alles over Kraken staking

Voor veel investeerders is Kraken een minder bekend platform, maar daarom kwalitatief niet minder! Ook op het handelsplatform Kraken kun je staken. Kraken is in 2011 opgericht, maar sinds 2013 is het Amerikaanse platform actief als exchange. Bij de oprichting van het platform was het nog niet mogelijk om je coins te staken, maar vandaag de dag biedt ook Kraken deze dienst aan.

Staken kan een interessante optie zijn, wanneer je een passief inkomen wil genereren of wanneer je jouw portfolio wil laten groeien. Het mooie van staking is dat je hiervoor niet een goede trader hoeft te zijn, maar je alsnog een mooi rendement kunt maken. Elke exchange die staking aanbiedt, heeft zo zijn voordelen op het gebied van rendement. Voor Kraken geldt dit ook. Zo ontvang je over de coin Kava een rendement van 20%! Dit percentage kan in de toekomst veranderen, net als voor de overige staking coins op Kraken.

Hoe werkt Kraken staking?

het staken op Kraken gaat zeer makkelijk. Je hebt allereerst een account nodig op het platform, waarbij je de verificatie moet doorlopen. Dit proces is zeer eenvoudig en kan snel gaan, indien je goed voorbereid bent. Zorg dus dat je jouw identiteitsbewijs bij de hand hebt. Na het aanmelden bij Kraken, kun je ervoor kiezen om coins op het platform te kopen of ze van een ander platform naar Kraken te sturen.

Wanneer de coins eenmaal in je Kraken wallet staan, kan je klikken op het kopje ‘Staking’. Hierdoor komt er een overzicht op je beeldscherm, waarbij je kunt zien welke coins je kunt staken en hoeveel rendement je hiervoor krijgt. Klik vervolgens op de coin die je wil staken en druk daarna op ‘Stake’. Daarna kan het verdienen van rendement direct beginnen! Elke maandag en donderdag ontvang je de beloningen voor het staken. Door deze staking rewards ook weer te staken, zullen de bedragen die je ontvangt steeds hoger worden.

Via Kraken is het mogelijk om zowel on-chain als off-chain te staken. Bij on-chain staking worden de coins direct gebruikt voor het Proof-of-Stake protocol van een cryptomunt. Hiermee draag je direct bij aan een veilig en goed werkend netwerk van het betreffende crypto project. Daarnaast kun je ook off-chain staken, waardoor je gebruik maakt van de interne programma’s die Kraken aanbiedt. De meeste coins op Kraken kun je on-chain staken, maar het staken van Bitcoin, de euro of de Amerikaanse dollar gebeurt off-chain.

De voor- en nadelen van staken bij Kraken

Het staken op Kraken brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Om voor jou een zo goed mogelijk beeld van deze voor- en nadelen te geven, nemen we alle belangrijke factoren onder de loep, zodat je voor jezelf kan beslissen of Kraken het ideale platform voor jou is. Eén van de grote voordelen van Kraken is het gebruiksgemak. Omdat Kraken een exchange is, kun je hier je coins kopen en verkopen. Voor het staken van coins is dit wel zo makkelijk. Hierdoor kun je snel handelen wanneer je andere coins wil staken, wat niet op elk platform behoort tot de mogelijkheden.

Een ander voordeel is het uitbetalen van Kraken. Tweemaal met weer ontvang je beloningen voor het staken, waardoor je beloningen wekelijks steeds hoger worden. Natuurlijk geldt dit alleen wanneer je de staking rewards ook weer gaat staken. Naast het snelle uitbetalen, zijn de rendementen op het platform ook interessant. Met name Kava, Kusama en Polkadot zijn interessant om te staken. Voor Kava ontvang je 20% en de overige twee coins hebben een rendement van 12%.

  • Twee keer per week een uitbetaling
  • Hoog rendement voor Kava, Polkadot en Kusama
  • Staken, kopen en verkopen op één platform

Naast deze voordelen, zijn er ook kritische punten. Zo is het aanbod van Kraken niet enorm groot. Wanneer je op zoek bent naar een platform waar je een bepaalde coin wil staken, kan het voorkomen dat Kraken voor deze coin geen staking rewards aanbiedt. Het huidige aanbod van Kraken kan in de toekomst natuurlijk veranderen, waardoor het verstandig is om de website goed in de gaten te houden.

Een ander nadeel zijn de rendementen op stablecoins. Elk staking platform heeft zo zijn coins waar een hoog percentage verkrijgbaar is, maar daarnaast zijn er ook percentages die minder hoog zijn. Bij Kraken geldt dit voor stablecoins, waar je enkele procenten als beloning krijgt. Het is nog steeds meer dan op de spaarrekening, maar platformen zoals Crypto.com en Bitvavo geven meer rendement over stablecoins.

  • Beperkt aanbod van coins die je kunt staken
  • Lage beloning voor stablecoins

Welke coins kan je staken bij Kraken?

Het aanbod van coins die je op Kraken kunt staken, bestaat op dit moment uit 12 verschillende coins. Er zijn platformen met een groter aanbod, maar ook genoeg aanbieders met een kleiner aanbod. Kraken kun je dus zien als een exchange dit in de middenmoot zit, maar die wel een divers aanbod heeft. Echter, het belangrijkste zijn natuurlijk de rendementen die een platform te bieden heeft.

Voor de off-chain staking coins ontvang je een rendement van enkele procenten. Zo ontvang je over Bitcoin 0.25% en over de Euro en Amerikaanse dollar respectievelijk 1,5% en 2%. De beloningen voor het on-chain staken zijn echter stukken hoger. Hierbij is Kava de meest interessante coin om te staken, waar je 20% rendement over krijgt. Ook Polkadot en Kusama zijn interessante coins, waar je 12% als beloning ontvangt. Ook andere populaire cryptomunten zoals Cardano, Cosmos, Solana en Tezos kun je op het platform staken. Hierbij varieert de beloning van 4% tot 7%.

Staken met Kraken staking? Onze ervaringen en tips!

Onze ervaring met Kraken is zeer positief. Zeker wanneer je gericht voor bepaalde coins het platform wil gebruiken is Kraken een goede keuze. Het platform is makkelijk in gebruik en betrouwbaar. Door verschillende platformen te gebruiken, beperk je de risico’s van het staken van coins. Zoals je in dit artikel hebt kunnen ontdekken, zijn de beloningen voor Kava, Polkadot en Kusama zeer hoog. Deze coins staken wij dan ook op Kraken. Daarnaast houden we de website van Kraken goed in de gaten, om snel te kunnen schakelen indien er veranderingen op het gebied van coins en rentepercentages komen.