KuCoin staking als hét alternatief voor de spaarrekening!

Iedereen is opgegroeid met de traditionele platformen waar je veilig je geld kon stallen. Dankzij de hoge rentes kreeg je een leuk bedrag voor je spaargeld op de bank. Tegenwoordig wordt spaarzaamheid door de bank beloond met een negatieve rente! Steeds meer mensen gaan investeren, met name de cryptomarkt is een zeer populaire manier, waarbij de traditionele platformen vervangen worden door de innovatieve opties van het digitale geld. Deze handelsplatformen geven rentes die zeer lucratief kunnen zijn.

Eén van de grootste handelsplatformen binnen de cryptomarkt is KuCoin. Dit platform is zeer makkelijk te gebruiken en wordt als een zeer betrouwbare optie gezien voor het kopen en verkopen van coins. Maar KuCoin heeft meer te bieden aan gebruikers. Zo kun je extra geld verdienen met het staken van coins op KuCoin. Het handelsplatform biedt met de Pool X een extra optie om je rendement te verhogen.

Wat is Pool-X staking platform?

het Pool X platform van KuCoin is een platform met enorm veel opties. Via het platform kun je onder andere deelnemen aan pools om je coins te staken. Hierbij zet jij je coins vast op de exchange en werk je hierdoor mee aan veiligheid van het platform door het valideren van transacties. Hiervoor ontvang je een beloning die bestaat uit extra coins. Deze methode wordt Proof of Stake (PoS) genoemd en is een CO2 neutrale manier van validatie. Voor blockchain projecten is deze manier van valideren een populaire optie, die zorgt voor een goede reputatie.

In mei 2021 kwam bijvoorbeeld Bitcoin in opspraak, omdat zij gebruik maken van het Proof of Work (PoW) systeem, waarbij de validatie plaatsvindt door het minen. Deze manier van valideren heeft enorm veel energie nodig, wat resulteert in een grotere CO2 uitstoot. Dit heeft ervoor gezorgd dat het Bitcoin minen steeds energieneutraler wordt, doordat bedrijven proberen om groene energie te gebruiken voor het minen. Ethereum maakt tevens gebruik van het PoW systeem, maar is achter de schermen ook druk bezig met het aanpassen van deze vorm van validatie. Het netwerk is plannen aan het uitvoeren die ervoor moeten zorgen dat de blockchain van Ethereum gebruikt wordt met het PoS systeem.

Wat is het verschil tussen flexible en staking?

KuCoin biedt verschillende opties aan op het gebied van staken. Zo is er voor elke investeerder een manier van staken die past bij jouw manier van investeren. Bij de flexibele vorm van staken, kun je de coins die je gebruikt uit de pool halen wanneer jij maar wilt. KuCoin heeft voor deze vorm ook de nodige informatie op hun eigen site. Hier kun je naast de rentepercentages ook daadwerkelijk zien dat je per dag gaat verdienen. Voor veel investeerders kan dit een handige manier zijn om een passief inkomen te genereren.

Deze flexibiliteit van KuCoin flexible staking is niet mogelijk bij de normale manier van staken, die ook door KuCoin wordt aangeboden. Bij de normale manier van staken zet je voor een bepaalde tijd je coins vast en ontvangt na de periode je beloning en komt je inleg ook weer terug. De hoeveelheid dagen dat jij je coin vast kunt zetten op KuCoin verschilt per coin.

De voor- en nadelen van staken bij KuCoin

Het platform van KuCoin heeft zeer voor voordelen. Doordat zij zich duidelijk richten op bepaalde delen van de cryptomarkt, weten investeerders waar ze terecht moeten voor bijvoorbeeld nieuwe altcoins met een lage marketcap. Dit geeft investeerders de mogelijkheid om zeer vroeg in een project te kunnen stappen.

Daarnaast is het platform van KuCoin zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, waarbij het platform zelfs duidelijk je beloning voor het staken weergeeft. Met de verschillende beschikbare methoden voor het staken, waar enorm veel percentages door het grote aanbod bij komen kijken, is het voor gebruikers van KuCoin makkelijk om direct te zien hoeveel jij kan verdienen per dag.

Elk platform heeft natuurlijk zijn mindere kanten. Waar KuCoin zich vooral richt op interessante altcoins, is het platform minder bruikbaar voor de meest conservatieve investeerders. Zo zijn er bijvoorbeeld geen opties op stablecoins of Bitcoin te staken. Hiervoor moet je naar andere handelsplatformen.

Welke coins kun je staken bij KuCoin?

KuCoin heeft een ruim assortiment. De meeste investeerders komen met het handelsplatform in aanraking doordat zij de potentie in bepaalde coins zien, die enkel via KuCoin te verkrijgen zijn. Deze ontmoeting is treffend voor het diverse aanbod van het platform en komt ook terug in de opties bij het staken.

De coins die je kunt staken op KuCoin verschillen bij het soort staken, het normale staken heeft een ander aanbod dan flexible staking. Via het platform kun je de coins van grote crypto projecten zoals Cardano, Luna en Polkadot staken, maar ook minder bekende coins zoals LOOM. Het is daarom verstandig om zelfs bij Pool-X op KuCoin te kijken naar de verschillende soorten coins en de verschillende manieren van staken, zodat je geen kansen misloopt!

KuCoin is voor investeerders die willen staken een ideaal platform, indien je altcoins wilt staken. Zelfs voor kleine startende altcoins verzorgen zij door de mogelijkheid om te staken voor zowel een vaste als flexibele manier van staken. Deze nieuwe coins kun je onder de knop ‘promoties’ vinden, op de Pool-X pagina van KuCoin zelf.

Starten met KuCoin staking? Onze ervaringen en tips!

Zelf maken wij al een geruime tijd gebruik van het staken van coins bij KuCoin via het platform Pool-X. De ervaring hiermee is zeer goed, mede door de duidelijkheid van het platform. Zo kun je moeiteloos een account instellen en binnen een paar klikken al je investering voor jou aan het werk zetten.

Wij staken hier de Hydra staking. Dankzij de zeer lucratieve rentepercentages voor het staken, krijgen we dagelijks een bedrag die in de pool blijft. Zo groeit de investering en worden de dagelijkse beloningen ook steeds hoger! Om zelf ook een passief inkomen op te bouwen met Hydra, kun je je aanmelden op KuCoin via onze affiliate link.

Houd wel rekening met de hoeveelheid geld dat je op een exchange hebt staan. Het kan voorkomen dat deze platformen gehackt worden, dus een goed beveiligd account is een must. Het is bijvoorbeeld verstandig om in te loggen met 2FA en zorgvuldig om te gaan met je wachtwoorden.