Alles over MEXC exchange staking

Steeds meer mensen starten met het investeren in crypto. De meeste mensen kopen een aantal coins en wachten vervolgens tot ze een leuk rendement hebben gemaakt. Echter kan dit stukken sneller, door je coins op een handelsplatform te staken. De beloningen die je ontvangt voor het staken kun je zien als een mogelijkheid om je portfolio te vergroten, maar ook als een mogelijkheid om een passief inkomen te genereren.

Een handelsplatform waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord, maar die zeker het bekijken waard is, is MEXC. Het platform is relatief jong, gezien het sinds 2018 actief is binnen de cryptomarkt. Desondanks zijn er miljoenen investeerders die de voordelen van het platform zien en genieten van de lucratieve beloningen voor het staken op MEXC. In dit artikel ontdek je waarom miljoenen mensen staken op MEXC en hoe jij hier zelf ook van kan profiteren!

Hoe werkt MEXC staking?

via MEXC kun je je coins staken. MEXC werk met het Proof of Stake systeem, waarbij je de coins vastzet voor een bepaalde periode. Het staken in dit systeem is normaliter bedoeld voor het valideren van transacties en het verbeteren van het netwerk. Steeds meer crypto bedrijven met een eigen munt maken gebruikt van dit systeem. Dit komt omdat deze methode een zeer duurzame manier is om het netwerk te verbeteren.

De grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum werken met het Proof of Work systeem, waarbij er coins gemined worden. Het minen van de coins kost zeer veel energie en is één van de redenen waarom de koers in het voorjaar van 2021 hard onderuit ging. Elon Musk vond kaartte aan dat het minen van Bitcoin niet duurzaam genoeg was. Ook Ethereum ziet de voordelen van het Proof of Stake-systeem, en zijn hebben plannen om het PoW systeem te vervangen door het PoS systeem.

Door je coins in een mining pool te zetten, kan je gebruik maken van MEXC staking. Hierover ontvang je een rentevergoeding, wat een extra rendement over je coins is. Het is bij MEXC mogelijk om flexibel te staken, maar je kunt er ook voor kiezen om je coins voor een periode vast te zetten. Bij de flexibele variant kan je altijd je coins blijven gebruiken, terwijl dit bij het vastzetten niet meer mogelijk is. Houd hier dus rekening mee wanneer je gaat staken bij MEXC.

De voor- en nadelen van staken bij MEXC

Het gebruik maken van MEXC, maar ook het staken bij MEXC brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst ontvang je als nieuwe gebruiker een beginnersbonus, die je ontvangt voor het voltooien van bepaalde taken. Zo ontvang je bonussen voor de verificatie, het volledig doorlopen van de KYC en het storten van geld.

Daarnaast is MEXC veel meer dan alleen een platform om coins te kopen en verkopen. Natuurlijk kan je rendement maken op je investering door te gaan staken. Daarnaast kun je ook futures traden en gebruik maken van de MEXC Launchpad. Ook is het mogelijk om te investeren in Crypto ETF’s, wat uniek is voor een handelsplatform. Voor de investeerder die op zoek is naar stabiliteit is dit een groot voordeel.

Ook zijn er verschillende voordelen voor het staken van crypto op MEXC. Je kunt op het platform kiezen tussen Fixed en Flexible staking, waarbij je de keuze uit respectievelijk 7 en 30 coins hebt. De flexibele variant levert minder rendement op, maar heeft het voordeel dat je altijd je coins kan gebruiken. Fixed staking heeft dit voordeel niet, maar heeft wel hogere rentepercentages.

  • Beginnersbonus
  • MEXC biedt veel diensten aan
  • Verschillende mogelijkheden voor het staken

Ook zijn er nadelen omtrent het staken op MEXC. In totaal heb je de keuze uit 37 coins die je kunt staken op verschillende manieren, wat bovengemiddeld hoog is. Echter, er zijn exchanges die een groter assortiment hebben. Daarnaast zijn de rendementen zeker niet mis op MEXC, maar zijn er op andere platformen hogere rendementen te behalen. Hier zijn echter uitzonderingen op, zoals de coin Hydra. Hydra staken bij MEXC levert een rentepercentage van 68% op!

Welke coins kan je staken bij MEXC?

Voor Fixed staking heb je bij MEXC de keuze uit 7 coins. Ondanks dit geringe aantal, zijn de opties divers te noemen. Fixed staking kan je doen met altcoins, stablecoins en ook Bitcoin. Deze methode geeft de meest lucratieve rendementen, wat blijkt uit de 68% beloning voor het staken van Hydra. Daarnaast zijn Kusama, Polkadot en Tether (USDT) ook interessant, met rentepercentages tussen de 6,88% en 12%. Hieronder kun je alle coins vinden, die je op MEXC vast kunt zetten in ruil voor rendement.

Voor Flexible Staking heb je beduidend meer te kiezen. In totaal zijn er 30 verschillende coins, waardoor het aanbod zeer divers te noemen is. Voor nagenoeg alle coins geldt dat je ze voor één dag vast moet zetten, maar er zijn uitzonderingen die 2 of 3 dagen vastgezet moeten worden. Flexibel staken kan met grote en kleine altcoins, maar ook met de stablecoin Tether (USDT). De beloningen hierbij variëren tussen 0,8% en 8,88%. Deze percentages kunnen echter veranderen naarmate de tijd vordert. Daarom is het verstandig om zelf eerst goed te onderzoeken welke optie voordelig is.

Staken met MEXC staking? Onze ervaringen en tips!

Zeker wanneer je één platform wil gebruiken voor het staken van je coins, is MEXC een platform met een allround aanbod. De beloningen voor altcoins zijn zeer lucratief. Met name voor Hydra, Kusama en Polkadot zijn de rentetarieven hoog, waarbij Hydra met 68% er torenhoog bovenuit springt. De percentages voor Bitcoin en Tether (USDT) zijn ook bovengemiddeld hoog. Naast de voordelen van het staken op MEXC, heeft MEXC vele andere diensten die ook interessant zijn. Met name de Crypto ETF is een interessante optie, die je op andere exchanges niet snel zult zien. Staken kun je zien als een defensieve manier van investeren, waar een ETF ook zeer geschikt voor is. Ook voor investeerders die kleinere coins willen staken is MEXC een zeer geschikt platform. Van BunnyPark tot Strips, MEXC biedt verschillende kleine coins aan, die je op andere platformen niet snel zult aantreffen.